IPJ: Buletin de presă

Drug Test: rezultat pozitiv în cazul unui tânăr de 19 ani, din Bistrița, care a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, după ce ar fi consumat substanțe psihoactive

La data de 19 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 19 ani, din Bistrița, care conducea un autoturism, pe raza municipiului Bistrița.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul fiind pozitiv și a fost condus la spital, pentru recoltarea de mostre biologice.

Polițiștii Biroului Rutier efectuează cercetări pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.  

Beclean și Năsăud: acțiuni pentru siguranța traficului rutier 

Agenţii de poliţie rutieră, din Beclean, au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.910 lei și au reținut 3 permise de conducere și 1 certificat de înmatriculare, ca urmare a neregulilor constatate în urma unor controale în trafic, desfășurate ieri, pe raza de competență. Cu ocazia acțiunilor, polițiștii au oferit bicicliștilor, căruțașilor și mopediștilor broșuri cu reglementările legale în vigoare.

De asemenea, polițiștii din Năsăud au acționat pentru menținerea unui climat de ordine publică, dar și pe linie rutieră. Cu această ocazie, au fost constatate și aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4580 lei, dintre care 12 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 și 6 au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere.       

Depistat sub influența alcoolului, în timp ce conducea un autoturism prin Crainimăt 

La data de 18 iulie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean l-au depistat pe un bărbat de 41 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe  D.N.17, pe raza localității Crainimăt.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de  aproape 0,70 mg/litru, alcool pur în aerul expirat, fiindu-i ulterior recoltate două probe de sânge care vor stabili alcoolemia.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.