IPJ: Buletin de presă

Mandat de arestare preventivă pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești

La data de 22 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă, emis pe o perioadă de 30 de zile, de către Judecătoria Bistrița, împotriva unui bărbat de 62 de ani, din Bistrița.

Cel în cauză este cercetat pentru comiterea infracțiunii de nerespectare a hotărârilor judecătorești și  a fost încarcerat  în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Bistrița-Năsăud.   

Infracțiuni la regimul rutier, constatate în flagrant de polițiști, în ultimele 24 de ore

La data de 22 iulie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 34 ani, din Mititei, care conducea un autoturism înmatriculat în Franța. Acesta circula pe DN17D, prin localitatea Salva.

Fiind efectuate verificări, a rezultat faptul că autoturismul avea aplicate plăcuțe de înmatriculare care aparțin altui autoturism, fiind radiat din circulație.

Șoferul a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost negativ. În continuare se efectuează cercetări de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autoturism neînmatriculat și conducerea unui vehicul cu numere false. 

****

La data de 22 iulie a.c., pe DN17D, pe raza localității Șanț, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au oprit pentru control un autoturism cu numere de Germania, condus de un bărbat de 35 de ani, din Lunca Ilvei.

Fiind efectuate verificări, a rezultat faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de aproape 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor cu privire la autoturism, polițiștii au constatat faptul că figurează ca fiind radiat din Italia, iar plăcuțele aplicate aparțin unui autoturism radiat din Germania.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare. 

****

La data de 23 iulie a.c., în jurul orei 00.20, polițiștii l-au depistat și oprit în trafic pe un tânăr de 16 ani, din Dumitra, care conducea un autoturism pe o stradă din Bistrița.

Întrucât nu deține permis de conducere, polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru conducerea unui autoturism fără permis de conducere.