IPJ: Buletin de presă

UPDATE: cercetați sub control judiciar pentru 60 de zile

Cinci bărbați, bănuiți de  comiterea infracțiunilor de braconaj, uz de armă fără drept, transportul vânatului braconat și nerespectarea regimului materiilor explozive, au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore.

La data de 31 iulie, față de cei cinci bărbați s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, iar cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj, uzul de armă fără drept, transportul vânatului braconat și nerespectarea regimului materiilor explozive.

Fructe, în valoare de 6500 de lei și fără documente legale de proveniență, confiscate de polițiști.

La data de 31 iulie a.c., pe raza localității Ragla, polițiștii Secției 1 Politie Rurală Bistrița au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară înmatriculată în județul Sălaj.

În urma controlului, a fost identificat șoferul acesteia ca fiind un bărbat de 52 de ani, din Bobota, județul Sălaj. De asemenea, polițiștii au constatat faptul că acesta transporta cantitatea de 790 kg de afine.

La solicitarea polițiștilor, bărbatul nu a putut prezenta documente care să ateste provenința legală și de transport a fructelor, motiv pentru care a fost sancționat contravențional conform Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 500 de lei. Totodată, marfa, în valoare de aproximativ 6500 de lei,  a fost confiscată și predată unui centru autorizat de achiziție fructe de pădure.

Băut și fără permis, pe DN17

La data de 31 iulie, polițiștii l-au depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17, pe raza localității Susenii Bârgăului, pe un bărbat de 49 de ani, din localitate.

Valoarea indicată de aparatul etilotest cu ocazia testării a fost de aproape 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice care să stabilească cu exactitate alcoolemia.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 2, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Prejudiciul unor furturi din Rodna, recuperat de polițiști 

La data de 31 iulie, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii de la Postul de Poliție Rodna l-au identificat pe un bărbat de 54 de ani, din Rodna, bănuit de comiterea unor furturi.

Polițiștii au stabilit faptul că, în intervalul 8-9 iulie a.c., bărbatul ar fi pătruns în curtea unei locuințe și ulterior în locuință, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, în valoare de aproximativ 700 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.