IPJ: Buletin de presă

Depistat în flagrant în timp ce comercializa parfumuri susceptibile a fi contrafăcute

La data de 12 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

În fapt, la aceeași dată, pe raza municipiului Bistrița, un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din județul Mureș, a fost depistat în flagrant, de către polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, în timp ce comercializa parfumuri către public, fiind identificate asupra sa mai multe parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, care purtau semne identice și similare cu mărci înregistrate.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii activității infracționale a bărbatului.

Bărbat reținut pentru tentativă la infracțiunea de omor

La data de 12 august a.c., la nivelul I.P.J. Bistrița Năsăud a fot sesizată o agresiune fizică, în Bistrița Bârgăului, asupra unui tânăr, în vârstă de 25 de ani, din localitate.

Persoana vătămată a suferit leziuni corporale care i-ar fi putut pune viața în pericol, astfel că lucrarea penală a fost declinată în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, fiind incidentă comiterea unei tentative la infracțiunea de omor.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița Năsăud, s-a stabilit faptul că, în seara zilei de 12 august a.c., pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri mai vechi, un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Bistrița Bârgăului, l-ar fi agresat fizic pe tânărul, de 25 de ani, lovindu-l cu un obiect ascuțit, cauzându-i astfel cel puțin o leziune traumatică gravă.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv.

La volan fără permis de conducere 

La data de 12 august a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din Republica Moldova, în timp ce conducea un autoturism pe DN17, în localitatea Șieu Sfântu, cu o viteză de peste 100 de  km/h, înregistrată de aparatul radar, și având suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La data de 13 august a.c., un bărbat, de 36 de ani, din Sigmir, a fost depistat de polițiști în trafic în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din municipiul Bistrița, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sancțiuni contravenționale aplicate în domeniul silvic și cherestea confiscată ca urmare a unui control efectuat de polițiștii bistrițeni

La data de 12 august a.c., în baza informațiilor obținute, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat un control în comuna Maieru, la depozitul unei societăți.

Astfel, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice,  fiind confiscați 6,87 m.c. cherestea, în valoare de 4.602 lei.

Ordine de protecție provizorii, emise de polițiști ca urmare a unor infracțiuni de violență în familie și amenințare

La data de 12 august a.c., o femeie, de 34 de ani, din Dumbrăvița, a sesizat Poliția cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic și amenințată cu moartea, de către soțul ei, în vârstă de 35 de ani.

În cauză a fost emis ordin de protecție provizoriu și s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de violență în familie și amenințare.

La aceeași dată,  polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au fost sesizați de către o femeie,  de 43 de ani, din Cristeștii Ciceului, despre faptul că, în timp ce se afla în locuința sa ar fi fost agresată fizic atât ea, cât și fiica ei, în vârstă de 14 ani, de către un bărbat, de 49 de ani, logodnicul ei, pe fondul unor neînțelegeri și a consumului de băuturi alcoolice din partea acestuia.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, fiind emis ordin de protecție provizoriu.