IPJ: Buletin de presă

Femeie accidentată pe o trecere pentru pietoni, în localitatea Livezile 

La data de 13 august a.c., un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din Vatra Dornei, județul Suceava, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 17, pe raza localității Livezile, a surprins și accidentat o femeie, de 69 de ani, din Livezile, care era angajată în traversarea drumului, pe trecerea pentru pietoni, semnalizată cu indicator și marcaj.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a femeii, aceasta fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Bistrița în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Accident rutier produs din cauza neatenției și a neadaptării vitezei la condițiile de drum 

La data de 14 august a.c., un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 173A, pe raza localității Bistrița Bârgăului, din cauza neatenției și a neadaptării vitezei la condițiile de drum, într-o curbă a pierdut controlul volanului, iar autoturismul a colizionat un podeț din beton și s-a răsturnat pe partea carosabilă.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În urma accidentului, fiica conducătorului auto, în vârstă de 8 luni, pasageră în autoturism, a fost rănită ușor.

Cercetările sunt continuate, față de bărbat, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Accidentat după ce a căzut din portbagajul unui autoturism

La data de 13 august a.c., pe D.N. 17D, în Feldru, un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din localitate, în timp ce se deplasa în poziția șezând, în portbagajul unui autoturism, condus de către un tânăr, de 22 de ani, din Feldru, ținând un dispozitiv electric pentru secționat lemne, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului, acesta fiind transportat la Spitalul Orășenesc Năsăud și, ulterior, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, în vederea continuării investigațiilor medicale.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc accidentul rutier.