IPJ: Buletin de presă

La data de 17 august a.c., in urma controalelor si verificărilor de specialitate, efectuate pe raza judetului Bistrita-Năsăud, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au aplicat 13 sanctiuni contravenționale, in valoare totală de 35.000 de lei, toate prevăzute si pedepsite de Legea nr 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati (…) ilicite. Activitățile au vizat combaterea faptelor ilicite in domeniul evaziunii fiscale, a comertului cu mărfuri, dar si a prestarilor de servicii către populatie, pentru verificarea legalității activităților desfășurate de catre unitățile de alimentație publică si de cazare a turiștilor, in zonele si locurile semnalate cu risc criminogen ridicat.

UPDATE: La data de 17 august a.c., prin ordonanta procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecătoria Bistrita, fata de bărbatul, de 46 de ani, din Livezile, s-a pus in miscare actiunea penala, pentru săvârșirea infracțiunii de furt in scop de folosință, fiind luată măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile. Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigatii Criminale, urmând a fi propusă o solutie legală prin Parchetul de pe langa Judecătoria Bistrița.

La data de 17 august a.c., Politia a fost sesizată de către o tânără, de 18 ani, din comuna Sieu-Magherus, cu privire la faptul că, in timp ce se afla pe o stradă din municipiul Bistrița, in fața unei societati comerciale, ar fi fost acostata de un bărbat necunoscut, care i-ar fi cerut să întrețină relatii sexuale, aceasta nefiind de acord. Ulterior, bărbatul ar fi amenintat-o cu un cutit, i-ar fi sustras telefonul mobil si o suma de bani. La scurt timp, in urma cercetărilor efectuate, polițiștii bistriteni au identificat persoana banuita de comiterea faptei, fiind vorba despre un bărbat, in varsta de 56 de ani, din Livezile. La data de 18 august a.c., in urma administrării probatoriului, polițiștii IPJ BN au dispus reținerea bărbatului pt 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de punere in miscare a actiunii penale si arestare preventivă.

La data de 17 august a.c., un bărbat, de 48 de ani, din localitatea Cociu, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 172, in localitatea Mogoseni, a pierdut controlul volanului si a părăsit partea carosabila, ajungând într-un șanț. Evenimentul rutier s-a soldat doar cu avarii usoare la autoturism. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 1,35 mg/l alcool pur in aerul expirat, astfel ca i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 17 august a.c., polițiștii din cadrul Politiei oras Năsăud au fost sesizati despre producerea unui accident rutier, pe DJ 172, in localitatea Mogoseni, soldat cu pagube materiale. La fața locului a fost identificat un bărbat, in varsta de 52 de ani, din Mogoseni, care a declarat politistilor faptul că el ar fi condus autoturismul in momentul producerii accidentului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei. Cu ocazia audierii conducătorului celuilalt autovehicul implicat in coliziune, respectiv o autoutilitara, acesta a declarat faptul că autoturismul nu ar fi fost condus de bărbatul, de 52 de ani, din Mogoseni, ci de fiul acestuia, un minor, de 16 ani, care nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. S-a întocmit dosar penal pt săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe, respectiv conducerea unui vehicul fara permis de conducere, urmând a fi stabilite cu exactitate împrejurările producerii accidentului.

La data de 18 august a.c., un bărbat, in varsta de 33 de ani, din Singeorz-Bai, a fost depistat de politisti in timp ce conducea un autoturism, pe DN 17D, pe raza localității Anies, aflându-se sub influenta băuturilor alcoolice. In urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 17 august a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat in trafic, pe o strada din municipiul Bistrița, o tânăra, de 18 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

La data de 17 august a.c.,  un bărbat, de 43 de ani, din Ilva Mare, in timp ce conducea un tractor agricol, cu care tracta un atelaj in care se aflau 3 motocositori, pe un teren situat pe raza localității Ivaneasa, s-a răsturnat iar tractorul a căzut peste el, acesta decedand ulterior. S-a întocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpa.
La data de 18 august a.c., un tanar, de 21 de ani, din localitatea Paltineasa, in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat si fara a poseda permis de conducere, intre localitățile Paltineasa si Dumbrăvița, pe DC 39/D, pe fondul neadaptării vitezei, a părăsit partea carosabila după care s-a răsturnat. In urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpa, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul neinmatriculat.