IPJ: Buletin de presă

Alcoolul și urmările lui

La data de 19 august a.c., în jurul orei 23.40, pe DJ151 a avut loc un accident rutier, în urma căruia un bărbat din localitatea Enciu a fost rănit, fiind transportat la spital.

Din verificările efectuate la fața locului, a rezultat faptul că bărbatul de 43 de ani, din Enciu, conducea un tractor pe direcția Lechința-Șintereag, iar la un moment dat, cel mai probabil din cauza consumului de alcool și a neatenției, a pierdut controlul acestuia, a ieșit în afara părții carosabile, unde s-a răsturnat.

De asemenea, polițiștii au constatat faptul că tractorul nu figurează ca fiind înmatriculat sau înregistrat, iar bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

AȘA NU!

La data de 19 august a.c., pe raza localității Tiha Bârgăului, polițiștii au depistat-o în trafic pe o femeie de 56 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deși consumase alcool.

Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

****

La data de 19 august a.c., pe DN 17 D, în localitatea Salva, polițiștii l-au depistat pe un bărbat de 38 de ani, din Runcu Salvei, în timp ce conducea un tractor, deși consumase băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de aproape 1,00 mg./l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Fiind efectuate verificări, polițiștii au stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările vor fi continuate de către polițiștii din cadrul secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Minor de 11 ani găsit de polițiști la scurt timp după ce mama a sesizat dispariția acestuia

La data de 19 august a.c., ora 11.35, o femeie din localitatea Tăure a sesizat faptul că fiul ei în vârstă de 11 ani și concubinul ei au plecat de la domiciliu și mai poate lua legătura ei.

Polițiștii au stabilit faptul că în seara de 18 august, în jurul orei 22.00, cei doi au plecat spre o stână de pe raza localității Tăure, însă nu a mai putut lua legătura telefonic cu ei. În cursul nopții, proprietarul stânei i-a căutat, însă nu a reușit să-i găsească.

Imediat după sesizare, polițiștii din Nimigea, împreună cu membrii familiei au efectuat căutări la stânele de pe raza localității Tăure, însă nu au fost găsiți, motiv pentru care a fost dispusă măsura căutării la nivel național.

În jurul orelor 15.30, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale împreună cu cei ai Biroului de Ordine Publică i-au depistat pe cei doi pe raza municipiului Bistrița, la o stână situată în locul numit ,,Bobeica”. Minorul a fost încredințat mamei, iar măsura căutării la nivel național a fost revocată de polițiști.

Două surori au fost găsite de polițiști la scurt timp după ce familia a sesizat dispariția acestora 

La data de 19 august, ora 09.00, un bărbat din Șieu-Măgheruș a sesizat faptul că  fiicele sale de 15 și 18 ani au plecat voluntar de la domiciliu în cursul serii de 18 august și nu au mai revenit.

În aceeași zi, respectiv 19 august, în jurul orelor 11.30, fata de 18 ani s-a prezentat la sediul Postului de poliție Șieu Măgheruș, fiind încredințată de polițiști părinților. Față de minora de 15 ani a fost dispusă măsura căutării la nivel național.

În urma căutărilor efectuate, la scurt timp a fost găsită și minora de 15 ani, pe raza localității Iclod,  iar polițiștii Secției 4 au condus-o la sediul Postului de poliție Șieu Măgheruș, unde au încredințat-o familiei.