IPJ: Buletin de presă

Bistrițean reținut pentru 24 de ore pentru furt calificat

La data de 22 august a.c., un bistrițean, de 44 de ani, a sesizat Poliția cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras, în noaptea de 21/22 august a.c., din locuința situată în municipiul Bistrița, un ceas de mână și bijuterii, în valoare totală de aproximativ 5000 de lei.

În cursul aceleiași zile, în urma cercetărilor și verificărilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din Bistrița, bănuit de comiterea furtului.

Acesta ar fi pătruns în locuința bărbatului, de 44 de ani, prin escaladare, pe o fereastră deschisă şi neasigurată, iar din interior ar fi sustras un ceas şi mai multe bijuterii, cauzând un prejudiciu estimat la suma de 5000 de lei.

Față de tânărul bistrițean a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în proporție de 80%.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vederea documentării întregii activități infracționale și a recuperării în totalitate a prejudiciului.

Depistat de polițiști având asupra sa substanțe vegetale, susceptibile a avea efect psihotrop

La data de 23 august a.c., un bărbat, de 30 de ani, din Bistrița, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Bistrița, în interiorul unui autoturism, parcat, a fost depistat de polițiștii Biroului de Ordine Publică având asupra sa, în mână, un plic care conținea substanțe vegetale, susceptibile a avea efect psihotrop, și o cutie în interiorul căreia se afla o rolă de foiță.

Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală care a fost înaintat structurii competente.

Bărbat cercetat pentru furt, bănuit că ar fi sustras un aparat foto dintr-o benzinărie

La data de 22 august a.c., reprezentantul unei benzinării, situate pe raza municipiului Bistrița, a sesizat Poliția cu privire la faptul că, în noaptea de 07/08 august a.c., un bistrițean, în vârstă de 36 ani, ar fi sustras un aparat foto, în valoare de 300 de lei, din incinta benzinăriei, ulterior plecând de la fața locului.

Acesta a fost recunoscut de către un angajat, la data de 22 august a.c., când ar fi revenit la stația de carburant respectivă.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

În trafic, sub influența băuturilor alcoolice 

La data de 22 august a.c., un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Corvinești, în timp ce conducea un moped, pe drumul comunal din localitate, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a căzut pe carosabil.

Acesta a primit îngrijiri medicale la fața locului, însă a refuzat transportul la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Bistrița pentru prelevarea de mostre biologice.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 23 august a.c., polițiști din cadrul Poliției oraș Beclean au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Agrișu de Jos, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 172, pe raza localității, fiind sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la Spitalul orăşenesc Beclean, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La volan, deși avea permisul de conducere reținut

La data de 22 august a.c., un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Lunca Ilvei, a fost depistat de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz – Băi în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 172D, pe raza comunei Lunca Ilvei, deși avea permisul de conducere reținut.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.