IPJ: Buletin de presă

Acțiuni pentru siguranța cetățenilor, pe raza județului

La data de 1 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au organizat și desfășurat o acțiune având ca scop prevenirea și combaterea infracțiunilor săvârșite cu violență, a celor contra patrimoniului, precum și găsirea unor persoane dispărute. Astfel, a fost găsită și clarificată situația unei minore plecate voluntar de acasă.

De asemenea, acțiunile polițiștilor au urmărit și verificarea unor persoane față de care au fost dispuse măsuri preventive, sens în care au fost verificate 8 persoane față de care a fost dispusă măsura arestului la domiciliu și 3 față de care a fost dispus controlul judiciar.

Totodată, acțiunile polițiștilor organizate în acest sfârșit de săptămână au vizat și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în contextul desfășurării unor serbări ale unor comunei.

Astfel, cu ocazia serbării ”Zilelor comunei Șanț”, polițiștii Secției 7 au luat toate măsurile necesare pentru ca cei prezenți să fie în siguranță.

De asemenea, polițiștii Secției 1 au fost prezenți în zona în care au avut loc unele  activități cultural artistice, desfășurate cu ocazia zilelor comunelor Monor și Mărișelu. Pe parcursul acestora, nu au fost înregistrate evenimente nedorite.

În contextul sărbătorii câmpenești ”Popasul Țapinarilor” Ediția a V-a, organizată în localitatea Tureac, la data de 1 septembrie a.c., în intervalul orar 14:00–22:00, polițiștii împreună cu jandarmi și polițiști locali au luat toate măsurile pentru evitarea unor evenimente nedorite.  

 Alcoolul și urmările lui…la volan

La data de 30 august a.c., un bărbat din Lunca Ilvei a sesizat faptul că în albia râului Ilva se află un autoturism care prezintă avarii.

La fața locului, polițiștii Secției 7 l-au identificat pe conducătorul autoturismului, un tânăr de 28 de ani, din Târgu Neamț, județul Neamț și au stabilit faptul că, la intrare în localitatea Ilva Mare, acesta a pierdut controlul direcției de deplasare, a ieșit în afara părții carosabile și a ajuns în albia râului. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind aproape 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, a fost condus la spital, unde cu consimțământul acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție rurală Sângeorz – Băi, efectuându-se cercetări sub aspectul infracțiunii  conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

*****

La data de 31 august a.c., polițiștii Secției 3 l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 44 de ani, din Viile Tecii, care conducea un autoturism pe un drum comunal din localitatea Vermeș, deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, în urma verificărilor, s-a stabilit faptul că autoturismul  nu este înmatriculat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.         

Un bărbat a fost găsit decedat în apropierea locuinței lui.

La data de 1 septembrie 2019, polițiștii au fost sesizați despre faptul că un bărbat în vârstă de 85 de ani a fost găsit decedat, în apropierea locuinței sale, din orașul Năsăud.

La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că bătrânul locuia singur, într-o zonă izolată şi ar fi fost văzut ultima oară, în data de 29 august. Cu ocazia examinării exterioare a cadavrului nu au fost descoperite leziuni pe corpul acestuia. În cauză urmează a fi dispusă necropsia, care va stabili cu exactitate cauza decesului.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii din Năsăud, în cadrul unui dosar penal de ucidere din culpă.

Agresiune sesizată la Ilva Mare 

La data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 16.27,  o tânără de 17 ani a sesizat telefonic Poliția cu privire la faptul că tatăl ei, un bărbat de 41 de ani, a fost implicat într-un scandal.

La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, pe fondul unui conflict spontan, bărbatul de 41 de ani i-ar fi agresat pe alții doi, de 44, respectiv 25 de ani, ambii din Ilva Mare. La rândul lor, cei doi au l-ar fi lovit cu pumnii și picioarele pe cel de 41 de ani, distrugându-i și gardul imobilului în care acesta locuiește. Persoanele implicate în conflict au suferit leziuni minore, nefiind necesară transportarea lor la o unitate medicală.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere și violare de domiciliu.