IPJ: Buletin de presă

Autoturism căutat, depistat în Bistrița

La data de 3 septembrie a.c., în urma investigațiilor efectuate într-un dosar penal, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat pe o stradă din municipiul Bistrița un autoturism care figura ca fiind dat în urmărire.

Autoturismul aparține unui bărbat de 39 ani, din Movileni, județul Galați, însă, la data de 26 august a.c., l-ar fi lăsat în grija unui bărbat de 38 de ani, din Bistrița, care a refuzat să-l mai restituie proprietarului.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz de încredere, în vederea clarificării cauzei sub toate aspectele.

Arestat preventiv pentru 30 de zile, cercetat pentru lovire sau alte violențe

La data de 3 septembrie a.c., Judecătoria Bistrița a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile a unui tânăr de 20 de ani, din Dorohoi, cercetat pentru lovire sau alte violențe.

În fapt, la data de 2 septembrie a.c., o tânără de 19 ani, din Bistrița, a sesizat faptul că, în timp ce se afla într-o locuință din Bistrița, ar fi fost lovită și ameninţată de către tânărul de 20 de ani, concubinul ei. Aceasta prezenta leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Întrucât tânărul se afla sub măsura preventivă a controlului judiciar, fiind cercetat pentru lovire sau alte violențe și amenințare, polițiștii au propus măsura arestării preventive a acestuia.

În prezent, tânărul se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Bistrița-Năsăud, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale.
Telefon recuperat de polițiști

La data de 3 septembrie a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un caz de furt, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au identificat o tânără de 21 de ani, din Jelna, bănuită de comiterea faptei.

Astfel, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 6 iunie a.c., aceasta ar fi sustras din locuința unei femei, din localitatea Budacu de Jos, un telefon mobil, în valoare de aproximativ 1000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat și restituit păgubitei, iar cercetările continuă de către polițiștii Postului de Poliție Budacu de Jos pentru infracțiunea de furt.

Peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat!

La data de 3 septembrie a.c., polițiștii au depistat și oprit în trafic o femeie de 54 de ani, din localitatea Geaca, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Sânmihaiu de Câmpie, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost transportată la spital pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

3 certificate de înmatriculare au fost retrase ca urmare a unor nereguli constatate în cadrul unor acțiuni, de către polițiști împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Roman Bistrița-Năsăud.

La data de 3 septembrie a.c., polițiștii Posturilor de Poliție Comunale Coșbuc și Telciu, din cadrul Secției 6 Politie Rurală Năsăud, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Bistrița-Năsăud au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere. Acțiunile s-au desfășurat pe DN 17C, pe raza comunelor Coșbuc și Telciu.

Astfel, au fost legitimate și verificate peste 30 de persoane, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002 privind regimul rutier.

De asemenea, au fost reținute 3 certificate de înmatriculare, a fost imobilizat un autovehicul și a fost reținut un set de plăcuțe cu număr de înmatriculare.