IPJ: Buletin de presă

Femeia de 46 de ani, din Târlișua, dispărută de acasă în cursul lunii iulie a fost găsită în Austria.

În urma activităţilor investigative şi a căutărilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Postului de Poliție Târlișua, a fost găsită femeia de 46 de ani, din Târlișua, dispărută de la domiciliu din iulie a.c.

Femeia a fost depistată de către autorităţile austriece, în localitatea Peterskirchen, la data de 5 septembrie a.c. Polițiștii au anunțat familia și totodată, au revocat măsura căutării la nivel național și internațional.

Pentru găsirea femeii, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Vă reamintim faptul că la data de 16 iulie a.c., polițiștii de la Postul de Poliție din Târlișua au fost sesizați cu privire la faptul că numita GĂUREAN (PURJA) OTILIA, în vârstă de 46 de ani, din Târlișua a plecat voluntar de la domiciliu la data de 11 iulie a.c. și nu a mai revenit. Femeia a mai plecat și cu alte ocazii de acasă, însă pentru perioade mai scurte de timp.

Un tânăr de 18 ani, din Bistrița, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea mai multor fapte

Ladata de 5 septembrie a.c., un tânăr de 18 de ani, din Bistrița, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru săvârșirea unor infracțiuni.

În fapt, în această dimineață, acesta a fost prins în flagrant, de către jandarmi, la scurt timp după ce, pe o stradă din Bistrița, l-ar fi oprit pe un tânăr de 17 ani, l-ar fi agresat și i-ar fi sustras o sumă de bani.

De asemenea, tot în cursul acestei dimineți, angajata unui fast-food din Bistrița a sesizat faptul că, în timp era de serviciu, a servit țigări unor tineri, însă aceștia au plecat fără să achite contravaloarea lor, respectiv suma de 54 de lei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru abuz de încredere, iar în cadrul cercetărilor au stabilit faptul că este vorba despre același tânăr de 18 ani. Acesta, împreună cu alții doi, de 20, respectiv 29 de ani, toți din Bistrița, sunt bănuiți de comiterea faptei.

Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care au fost comise faptele.

Sancționat contravențional pentru nereguli la regimul silvic

La data de 5 septembrie a.c., în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza localității Telciu, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control o autoutilitară.

În urma controlului efectuat , polițiștii au stabilit faptul că șoferul acesteia, un bărbat de 29 de ani, din Săcel, județul Maramureș, transporta 2mc de material lemnos fără a deține documente legale de transport.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.