IPJ: Buletin de presă

A încercat să ajute un prieten, dar s-a ales cu dosar penal, fiind depistat de polițiștii de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase

La data de 9 septembrie a.c., un bărbat de 34 de ani, din Coșbuc s-a prezentat, sub o identitate falsă, la sediul unei societăți care organizează cursuri de inițiere în domeniul armelor și al munițiilor, în vederea susținerii examenului de absolvire.

Tânărul în cauză a fost depistat de polițiști pe parcursul susținerii probei scrise, iar ca urmare a primelor verificări, au stabilit faptul că bărbatul, cu ajutorul unei cărți de identitate care aparține unui alt bărbat de 44 de ani, din Coșbuc a încercat să susțină în locul lui examenul de promovare a cursului.

Polițiștii Biroului Arme, explozivi și Substanțe Periculoase au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșiri infracțiuni de fals privind identitatea.

Bărbat de 39 de ani reținut pentru 24 de ore de polițiști. Este cercetat pentru nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului și violență în familie

La data de 9 septembrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 39 ani, din Budacu de Jos, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului și violență în familie. Acesta a fost depistat pe raza municipiului Bistrița de un echipaj de la Biroul de Ordine Publică.

În fapt, în perioada 22 iunie-9 iulie a.c., bărbatul ar fi primit-o în grijă pe fiica lui în vârstă de 13 ani, aflată în plasament la o casă de tip familial, iar ulterior, la solicitarea DGASPC Bistrița-Năsăud a refuzat să ducă înapoi. Mai mult, în această perioadă, bărbatul a agresat-o, provocându-i leziuni corporale care au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale. De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 5 iulie a.c., în urma unor discuții în contradictoriu, bărbatul și-ar fi agresat concubina. După comiterea faptelor, acesta a plecat în străinătate.

La data de 10 septembrie a.c., bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Bistrița care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, iar cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, urmând a fi propusă luarea unei măsuri preventive.

Peste 360 de litri de alcool, confiscat de polițiști

La data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 18.45, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe DJ 151, pe raza localității Șieu-Odorhei. Astfel, a fost identificat șoferul ca fiind un bărbat de 58 de ani, din Brașov.

În urma controlului autoturismului a fost descoperită cantitatea de 362,5 litri de lichid  incolor cu miros specific de alcool, în pet-uri de diferite dimensiuni, fără să aibă aplicate banderole specifice.

S-a solicitat sprijinul echipei operative din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, iar ca urmare a celor constate, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcat sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 de ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri. Cantitatea totală de alcool a fost indisponibilizată de polițiști.

Autoturism căutat de autoritățile din Marea Britanie, găsit de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale

La data de 10 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat pe raza localității Rodna un autoturism căutat în vederea confiscării, de către autorităţile din Marea Britanie. Astfel, s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunii de tăinuire.

În urma primelor verificări, a rezultat faptul că proprietarul autoturismului căutat în vederea confiscării, un bărbat de 39 de ani, din Rodna, nu ar mai fi plătit un credit contractat în anul 2018, pentru achiziționarea autoturismului în cauză.

Dosar penal pentru mai multe infracțiuni la regimul rutier

La data de 10 septembrie a.c., un tânăr de 21 de ani, din Sărata, în timp ce conducea un moped pe raza localității de domiciliu, a pierdut controlul acestuia și a căzut, accidentându-se.

La fața locului, polițiștii Biroului Rutier au constatat faptul că vehiculul este neînmatriculat, iar tânărul nu deține permis de conducere. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de peste de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.