IPJ: Buletin de presă

Acțiuni ale polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale, desfășurate ieri

La data de 17 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 16 septembrie a.c., de către Judecătoria Becleanîmpotriva unui bărbat de 37 de ani, din Reteag.

Acesta este condamnat la 3 ani  închisoare  pentru comiterea infracțiunii de proxenetism și a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

Doi tineri bănuiți de comiterea unei tâlhării au fost depistați de polițiștii Biroului de Ordine Publică la scurt timp după comiterea faptei

În seara de 17 septembrie, în jurul orei 23.20, un tânăr de 17 ani, din Zagra, a sesizat faptul că, în timp ce se afla în apropierea unui magazin din Bistrița, doi tineri s-au apropiat de el, l-au amenințat și agresat, i-au sustras o sumă de bani, după care au plecat de la fața locului.

Un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică a ajuns de urgență la fața locului, unde, la scurt timp, în urma verificărilor efectuate în zonă au depistat doi tineri, bănuiți de comiterea faptei. Cei doi, o tânără de 19 ani și un tânăr de 21 de ani, ambii din Bistrița, au fost conduși la sediul Poliției pentru audieri.

S-a întocmit dosar penal pentru tâlhărie, iar cercetările sunt continuate de către Poliția Municipiului Bistrița, în vederea stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

ÎN ATENȚIA DEȚINĂTORILOR DE ARME!

Nedepunerea unei arme deținute în baza permisului, în termen de 10 zile de la expirarea valabilității acestuia, constituie infracțiune

La data de17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări pentru infracțiunea de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În fapt, un bărbat de 48 de ani, din Tureac, nu a respectat obligațiile ce revin deținătorilor de arme și nu a depus cele două arme letale de vânătoare, deținute în baza permisului de armă, în termen de 10 zile de la expirarea valabilității permisului de armă.

Permisul de armă emis a fost valabil până la în luna octombrie 2018. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Cercetări efectuate de polițiștii din Bistrița pentru stabilirea împrejurărilor în care o femeie a decedat

La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 17.39, polițiștii au fost sesizați de către un bărbat din Gorj cu privire la faptul că nu mai știe nimic de sora sa. Femeia, în vârstă de 61 de ani, locuia în Bistrița și nu a mai putut lua legătura cu ea din data de 14 septembrie a.c..

Polițiștii din Bistrița împreună cu pompieri au pătruns în locuința indicată de bărbat, unde au găsit-o pe femeie. Din păcate, aceasta era decedată.

Ca urmare a primelor verificări nu au fost constatate urme de violență. Cadavrul a fost transportat la Secția Prosectura pentru efectuarea necropsiei și stabilirii exacte a cauzei decesului. Cercetările sunt continuate de către Poliția Municipiului Bistrița.