IPJ: Buletin de presă

Cherestea în valoare de peste 20.000 de lei, recuperată de polițiștii Biroului de Investigații Criminale

La data de 4 aprilie a.c., în urma investigațiilor și cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat 3 bărbați cu vârste cuprinse între 21 de ani și 37 de ani, din localitățile Bistrița, Livezile și Viișoara, bănuiți de comiterea unui furt.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în noaptea de 2 spre 3 aprilie a.c., cei trei ar fi demontat gardul împrejmuitor al unei locuințe și ar fi sustras aproximativ 28 mc de cherestea rășinoasă.

Prejudiciul, în valoare totală de 20.970 lei, a fost recuperat de polițiști.

Cercetările continuă de către Biroul de Investigații Criminale pentru documentarea întregii activități infracționale și tragerea la răspundere a celor vinovați.

Polițiștii Secției 1 au reținut pentru 24 de ore un bărbat cercetat pentru infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

La data de 4 aprilie a.c., polițiștii din Dumitrița au reținut pentru 24 de ore pe un bărbat de 41 de ani, din Budacu de Sus, care este cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier.

În fapt, la data de 17 iunie 2018, acesta a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un ATV neînmatriculat, prin localitatea Budacu de Sus, fără a deține permis de conducere și având o alcoolemie de 0,95g/l alcool pur în sânge. De asemenea, la data de 10 ianuarie a.c.,  acesta a fost depistat, pe DJ 173, pe raza localității Jelna, în timp ce conducea un autoturism, deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și având o alcoolemie de 1,39g/l alcool pur în sânge.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Conducerea unui autoturism fără a deține permis de conducere este INFRACȚIUNE!

La data de 4 aprilie a.c., polițiștii Secției 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului l-au depistat pe un bărbat de 30 de ani, din  Mijlocenii Bîrgăului, în timp ce conducea un moped, prin localitatea Josenii Bârgăului, fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de conducere fără permis.

***

La aceeași dată, polițiștii năsăudeni l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 23 de ani, din Spermezeu, care conducea un autoturism, prin localitatea Salva.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta are suspendat dreptul de a conduce autovehicule, iar autoturismul în cauză nu avea RCA și ITP valabile.

Cercetările continuă de polițiști din cadrul Poliției Orașului Năsăud, Compartimentul Rutier.

Prejudicii de zeci de mii de lei au fost recuperate de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, la scurt timp după comiterea unor furturi.

La data de 4 aprilie a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal de furt din locuință, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au identificat doi tineri de 16 ani și 17 ani, din Telciu, respectiv Bichigiu, bănuiți de comiterea faptei.

Din investigațiile efectuate, a rezultat faptul că, la data de 2 aprilie a.c., cei doi ar fi sustras suma de 11.000 lei dintr-o locuință situată pe raza localității Telcișor.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei păgubite, iar cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Telciu.

***

La aceeași dată, în urma activităților desfășurate de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud într-un dosar penal de furt, a fost identificat un bărbat de 29 de ani, din Nepos, bănuit de comiterea faptei.

Astfel, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 2 aprilie a.c., bărbatul ar fi sustras din locuința unei femei din localitatea Nepos un portofel în care se afla suma de 200 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit păgubitei. Cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud în vederea stabilirii întregii activități infracționale, precum și pentru tragerea acestuia la răspundere penală.

Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiștii Secției 6

La data de 4 aprilie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați despre faptul că, în localitatea Nimigea de Sus a izbucnit un scandal, între doi concubini.

La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, pe fondul unor neînțelegeri și al consumului de alcool, un bărbat de 41 de ani, din localitate a amenințat-o și a  încercat să o lovească pe concubina sa, o femeie de 39 de ani.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu și continuă cercetările.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud – Compartimentul Relații Publice