IPJ: Buletin de presă

Și în acest sfârșit de săptămână, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au acționat pentru siguranța circulației pe drumurile publice, ocazie cu care au fost constatate, în flagrant, mai multe infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. Dintre acestea, exemplificăm:

La data de 22 septembrie a.c., în cadrul activităților preventive desfășurate, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș l-au depistat în trafic pe un bărbat de 74 de ani, din  Petru-Rareș, în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Reteag, deși se afla sub influența alcoolului.

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

***

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean l-au depistat în trafic, pe DN 17, pe raza localității Șintereag, pe un tânăr de 18 ani care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii din Beclean au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.

***

La data de 22 septembrie 2019, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi l-au depistat în trafic pe un bărbat din Rodna care conducea un ATV, deși se afla sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de aproape  0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că are dreptul de a conduce autovehicule anulat.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 7 poliție rurală Sângeorz-Băi sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice  și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

****

La data de 22 septembrie a.c., polițiștii l-au depistat pe un tânăr de 20 de ani, din Feldru, care nu deține permis de conducere, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17D, pe raza localității Maieru.

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere