IPJ: Buletin de presă

Infracțiuni și sancțiuni contravenționale la regimul armelor și al munițiilor

La data de 24 septembrie a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, doi bărbați, în vârstă de 49 de ani, din Rebrișoara, ar fi executat mai multe focuri de arme letale de vânătoare, în plan vertical, în timp ce se aflau într-o zonă situată în extravilanul localității Rebrișoara.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că unul dintre bărbați nu este autorizat, de către organele de poliție, să dețină și să folosească arme și muniții, acesta executând focurile de armă cu o armă care i-ar fi fost pusă la dispoziție de către celălalt rebrișorean.

Acesta din urmă deține un permis de armă, în care este înscrisă arma pe care i-ar fi înmânat-o consăteanului său, precum și o altă armă pe care o avea asupra sa în momentul executării focurilor de armă. 

Armele în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Față de bărbatul din Rebrișoara, care nu este autorizat să dețină și să folosească arme și muniții, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, respectiv uz de armă fără drept.

Totodată, celălalt bărbat a fost sancționat contravențional, conform art. 129, pct. 3 din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor.

Bărbat din Budacu de Jos cercetat pentru lovire sau alte violențe și furt

La data de 24 septembrie a.c., ca urmare a cercetărilor și verificărilor efectuate, polițiștii Postului de Poliție Livezile au identificat un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din Budacu de Jos, bănuit de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și furt.

În fapt, la data de 28 iunie a.c., un bărbat, de 37 de ani, din municipiul Bistrița, după ce ar fi transportat două persoane, cu un taxi, din localitatea Budacu de Jos până în localitatea Cușma, pe fondul unui conflict spontan ar fi fost agresat fizic de către unul dintre pasageri, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Budacu de Jos.

Profitând de faptul că bistrițeanul a părăsit autoturismul, bărbatul, de 39 de ani, ar fi sustras portofelul acestuia, în care se aflau mai multe documente personale și 900 de lei.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt.

Tânăr bănuit că ar fi sustras dintr-un imobil mai multe sume de bani, cercetat de polițiști

La data de 24 septembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Lechința, Postul de Poliție Matei, au identificat un tânăr, de 19 ani, din comuna Matei, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În perioada 19-21 septembrie a.c., tânărul este bănuit că ar fi pătruns, prin efracție, mai exact prin forțarea ferestrei, în locuința unui tânăr, în vârstă de 25 de ani, din aceeași comună, de unde ar fi sustras 800 de euro și 1300 de lei.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale a tânărului bănuit de comiterea faptei.

Mulțumim soților Corogea Ioan și Vasilica pentru că au dat dovadă de spirit civic, predând polițiștilor un portofel pierdut!

La data de 24 septembrie a.c., la sediul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului s-a prezentat domnul Corogea Ioan, în vârstă de 73 de ani, însoțit de soția sa, doamna Vasilica, de 78 de ani, din Prundu Bârgăului, care au găsit un portofel, pe o alee din localitate, în interiorul căruia se aflau documente de identitate, carduri și aproximativ 500 de lei.

Polițiștii au identificat proprietara portofelului, în persoana unei tinere, în vârstă de 19 ani, din Bistrița Bârgăului, căreia i-au înmânat bunul pierdut, chiar înainte ca aceasta să fi apucat să sesizeze acest lucru.

Tânăra a fost vădit emoționată și le-a mulțumit polițiștilor pentru surpriza făcută și pentru faptul că nu va fi nevoită să-și preschimbe toate actele. De asemenea, a fost extrem de recunoscătoare celor doi soți din Prundu Bârgăului, fiind impresionată de faptul că există și astfel de cetățeni model.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița Năsăud le adresează mulțumiri soților  Corogea Ioan și Vasilica pentru că au dat dovadă de spirit civic și au procedat corect.