IPJ: Buletin de presă

Bărbat accidentat în localitatea Jelna

La data de 26 septembrie a.c., Poliția a fost sesizată despre producerea unui eveniment rutier, pe DJ 173, pe raza localității Jelna, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În fapt, în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, un tânăr, în vârstă de 19 ani, din localitatea Dipşa, aflat la volanul unei autoutilitare, ar fi executat o manevră cu spatele, în fața unui imobil, fără să se asigure corespunzător, accidentând un bărbat de 74 de ani, din Jelna, care în calitate de pieton s-ar fi oprit pe partea carosabilă, în spatele autoutilitarei.

După acroșarea pietonului, tânărul și-a continuat deplasarea, părăsind locul producerii evenimentului fără a anunța Poliția.

La aproximativ o oră de la accidentul rutier, bărbatul, de 74 de ani, a anunțat evenimentul prin SNUAU 112, solicitând intervenția personalului medical pentru a-i acorda îngrijiri mediale.

Atât tânărul, în vârstă de 19 ani, cât și bărbatul, de 74 de ani, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul pietonului, respectiv negativ în cazul conductorului autoutilitarei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii de către tânăr a infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, urmând a fi stabilite cu exactitate împrejurările în care a avut loc accidentul rutier.

Material lemnos transportat fără documente de proveniență și transport

La data de 26 septembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au depistat în trafic un bărbat, de 51 de ani, din Bistrița Bârgăului, în timp ce transporta cu o autoutilitară, pe DJ 172/D, pe raza localității, 3 m.c. material lemnos, fără documente de proveniență și transport.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos, a cărui valoare este de 625 de lei, a fost confiscat.

             ***

La aceeași dată, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au depistat pe DJ 170, pe raza localității Reteag, trei atelaje hipo care transportau material lemnos, fără aviz de însoțire.

Pe numele celor trei persoane care conduceau atelajele hipo, trei tineri, din Reteag, în vârstă de 18 ani, 19 ani, respectiv 27 de ani au fost întocmite procese verbale de constatare și sancționare a contravențiilor silvice, fiind dispusă confiscarea a 2,7 mc material lemnos, în valoare de 481,95 lei.