IPJ: Buletin de presă

Bărbat arestat pentru 30 de zile

La data de 2 octombrie 2019, față de bărbatul de 39 de ani, cercetat de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și furt calificat, a fost dispusă măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore.

Astăzi, 3 octombrie 2019, acesta a fost prezentat instanței care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile. Cercetările continuă, de către polițiștii Secției 2, în cadrul dosarului de lovire sau alte violențe și furt calificat întocmit.

În fapt, la data de 28 iunie a.c., un bărbat, de 37 de ani, din municipiul Bistrița, după ce ar fi transportat două persoane, cu un taxi, din localitatea Budacu de Jos până în localitatea Cușma, pe fondul unui conflict spontan ar fi fost agresat fizic de către unul dintre pasageri, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Budacu de Jos.

Profitând de faptul că bistrițeanul a părăsit autoturismul, bărbatul, de 39 de ani, ar fi sustras portofelul acestuia, în care se aflau mai multe documente personale și 900 de lei.

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști

La data de 2 octombrie 2019, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis decătre Judecătoria Cluj-Napoca, împotriva unui bărbat de 31 de ani, din Cluj-Napoca.

Acesta a fost condamnat la 2 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

8 permise reținute de polițiștii din Beclean și de la Secția 4

La data de 2 octombrie a.c., în cadrul unor acțiuni preventive desfășurate pe raza de competență, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean și ai Secției 4 Poliție Rurală Beclean au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.030lei. Din totalul acestora, 20 au fost la regimul circulației, 4 conform Legii 12/1990 și una pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991.

Polițiștii au acționat și cu aparatele radar, iar pentru abaterile privind regimul legal de viteză a fost dispusă măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 8 conducători auto. Totodată, șoferii opriți în trafic au fost testați cu aparatul etilotest.

Polițiștii au identificat un bărbat bănuit de tăiere și furt de arbori

Ca urmare a investigațiilor efectuate într-un dosar penal de tăiere fără drept și furt de arbori, polițiştii din cadrul Postului de Poliție Zagra au identificat un bărbat de 66 de ani, din Zagra, bănuit de comiterea faptelor.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, polițiștii au stabilit faptul că, în luna februarie 2019, bărbatul ar fi tăiat și sustras arbori din fondul forestier proprietate a comunei Zagra, cauzând un prejudiciu de aproximativ 4000 de lei.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori.

Acțiuni ale polițiștilor din Coșbuc și Telciu împreună cu reprezentanții RAR.

La data de 2 octombrie 2019, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, respectiv de la posturile de poliție Coșbuc și Telciu, împreună cu reprezentanți ai R.A.R. Bistrița-Năsăud au desfășurat o acțiune pe linie rutieră.

Acțiunea polițiștilor s-a desfășurat pe DN17C, pe raza comunelor Coșbuc și Telciu și a urmărit prevenirea accidentelor rutiere produse în special din cauza stării tehnice necorespunzătoare a autovehiculelor.

Cu aceasta ocazie au fost constatate și aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.035 lei, au fost reținute 2 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.