IPJ: Buletin de presă

Material lemnos fără documente legale, în valoare de peste 30.000 de lei, confiscat de polițiști ca urmare a unor percheziții

La data de 3 octombrie 2019, în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, au pus în aplicare două mandate de percheziție.

Astfel, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și personal silvic din cadrul Ocolului Silvic Cormaia-Anieș, polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice au pus în aplicare două mandate de percheziție, ambele pe raza orașului Sângeorz-Băi, la locuința unui bărbat de 42 de ani, dar și la o instalație de debitare a materialului lemnos.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit peste 55 mc de material lemnos, în valoare de 30.500 de lei, fără documente legale de proveniență. Întreaga cantitate a fost confiscată, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, în vederea stabilirii provenienței materialului lemnos și a întregii activități infracționale.

Un bărbat cercetat pentru violență în familie, lipsire de libertate în mod ilegal și amenințare a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii de investigații criminale. În cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile

La data de 3 octombrie a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal de violență în familie, lipsire de libertate în mod ilegal și amenințare, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a unui bărbat de 33 de ani, din Runcu Salvei, bănuit de comiterea faptelor.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 25-26 septembrie a.c., bărbatul ar fi agresată-o atât pe soția lui, o tânără de 21 de ani, cât și pe mama acestuia, o femeie de 51 de ani, din Bistrița. Totodată, polițiștii au constatat faptul că, în aceeași perioadă, bărbatul ar fi lipsit-o de libertate în mod ilegal și ar fi amenința-o cu moartea pe soția sa.

Cercetările continuă de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.