IPJ: Buletin de presă

Tânăr de 19 ani, reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru vătămare corporală

La data de 6 octombrie 2019, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus măsura reținerii pentru 24 ore, față de un tânăr de 19 ani, din Dumitrița,  iar în cursul acestei zile îl vor prezenta instanței, cu propunere de arestare preventivă. 

În fapt, polițiștii au fost sesizați prin 112 despre faptul că, un bărbat de 34 de ani, din Bistrița, a fost agresat, fiind transportat la spital, în stare de inconștiență. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Serviciului Investigații Criminale au identificat un tânăr de 19 ani, din Dumitrița, pe care îl bănuiesc de comiterea faptei.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, la data de 6 octombrie a.c., în jurul orei 03.00, în timp ce se afla în incinta unui club din Bistrița, tânărul de 19 ani l-ar fi lovit cu pumnii și picioarele pe cel de 34 de ani. În urma loviturilor, bistrițeanul fost transportat la spital în stare de inconștiență, fiind supus unei intervenții chirurgicale. În urma examinării medico-legale, s-a constatat faptul că acesta necesită pentru vindecare 50-55 de zile de îngrijiri medicale.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

Reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier.

În această dimineață, polițiștii Biroului Rutier au dispus reținerea pentru 24 ore a unui bărbat de 42 de ani, din Bistrița, pe care îl cercetează pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost depistat de polițiști în Bistrița, în timp ce conducea un autoturism, deși nu deține permis de conducere. Totodată, fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de aproape 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările, iar în cursul acestei zile îl vor prezenta pe bistrițean instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Trei tineri, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni, au fost identificați de polițiștii din Rodna

În urma cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal, polițiștii Postului de Poliție Rodna au identificat trei tineri cu vârste cuprinse între 16-20 de ani, toți din Rodna, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni.

Din cercetările efectuate de polițiști, a rezultat faptul că, în noaptea 5/6 octombrie a.c., cei trei ar fi sustras din locuința unui tânăr de 18 ani un telefon mobil, o sumă de bani și cheile unui autoturism, pe care ulterior l-au sustras din curtea locuinței.

Totodată, polițiștii au stabilit faptul că doi dintre tineri, de 16 ani, respectiv 20 de ani ar fi condus autoturismul sustras, deși nu dețin permis de conducere, după care l-ar fi abandonat pe raza localității Rodna.

Polițiștii au recuperat în totalitate prejudiciul, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat, furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Doi tineri din Pinticu au fost condamnați la 4 ani închisoare fiecare

La data de 4 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii, ambele emise de către Judecătoria Gherla.

Astfel, doi tineri de 25 de ani, din Pinticu au fost condamnați la 4 ani închisoarefiecare pentru comiterea infracțiunii de lipsire de libertate. Unul dintre condamnați a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița, iar celălalt se află în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Tânăr bănuit de comiterea unui furt, depistat la puțin timp după sesizarea faptei

La data de 4 octombrie 2019, o femeie de 34 de ani, din Nimigea a sesizat faptul că, la data de 30 septembrie a.c., în timp ce se afla în vestiarul unei clinici din Beclean, i-a fost sustrasă suma de 480 lei dintr-un portmoneu.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii l-au identificat, în aceeași zi, pe un tânăr de 17 ani, care locuiește în Bistrița, pe care îl bănuiesc de comiterea faptei. Acesta și-a recunoscut fapta, iar prejudiciul a fost recuperat parțial.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din Beclean, în cadrul unui dosar întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Bănuit că ar fi transportat material lemnos în baza aceluiași aviz, depistat de polițiștii Secției 5

La data de 4 octombrie 2019, polițiștii au depistat și oprit în trafic, pe DJ 171, pe raza localității Căianu-Mic, o autoutilitară care transporta material lemnos și care era condusă de un tânăr, de 30 de ani, din Târlișua.

În urma verificărilor, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au constatat faptul că acesta ar fi transportat, în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire a materialului lemnos, cantitatea de 2.5 mc material lemnos.

Polițiștii au ridicat în vederea confiscării materialul lemnos și l-au sancționat contravențional, conform Legii 171/2010, pe bărbatul din Târlișua.

***

Totodată, la data de 5 octombrie a.c., în localitatea Mocod, a fost oprită în trafic o autoutilitară, condusă de un bărbat de 59 de ani, din Șieu-Odorhei și care transporta material lemnos, fără a deține documente legale de transport.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 320 lei, a fost ridicat în vederea confiscării.

Nu vă încredințați autoturismul unei persoane care nu deține permis de conducere!

La data de 4 octombrie a.c., un tânăr de 22 de ani, din Viile Tecii i-a încredințat autoturismul proprietate personală unui alt tânăr, de 25 de ani, din aceeași localitate, iar acesta din urmă l-a condus DJ 162, prin localitatea Stupini, unde a fost depistat în trafic, de polițiști.

Tânărul de 25 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.            În urma verificărilor însă, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii deconducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Acțiuni preventive pe raza orașului Năsăud și a Secției 6

La data de 5 octombrie 2019, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năsăud și cei ai Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au organizat și desfășurat o acţiune pe linie de ordine publică, silvicultură și circulație.

Astfel, polițiștii au verificat mai multe localuri și au controlat în trafic autoturisme, iar conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de4.350lei, au reținut un permis de conducere și au retras două certificate de înmatriculare. De asemenea, a fost constatată în flagrant, o infracțiune de conducere fără permis.

Controale în trafic pentru depistarea celor care pun în pericol siguranța pe drumurile publice

La data de 6 octombrie 2019, în jurul orei 12.45, pe valea Tureacului, polițiștii l-au depistat pe un bărbat de 31 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism care avea aplicate numere de înmatriculare provizorii.

Cu ocazia verificărilor efectuate,  s-a stabilit că autoturismul este neînmatriculat, iar în urma testării bărbatului cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

****

La data de 5 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 26 de ani, din Josenii Bârgăului, care conducea un moped pe DJ 172C, pe raza localității Josenii Bârgăului.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că vehiculul este neînregistrat, respectiv neînmatriculat, iar tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,35 mg/l alcool în aerul expirat.

Cercetările continuă de Serviciul Rutier sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

****

La data de 6 octombrie a.c., pe DJ 172D, în Prundu Bârgăului, polițiștii l-au depistat în trafic pe un tânăr de 25 de ani, din Bistrița Bârgăului, în timp ce conducea o autoutilitară, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii Secției 2 continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit pentru conducerea unui autovehicul fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

****

La data de 5 octombrie a.c., polițiștii din Năsăud l-au depistat și oprit în trafic, pe DJ 172, pe un bărbat de 35 de ani, din Florești,în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate de către Poliția orașului Năsăud.

****

La data de 5 octombrie a.c., polițiștii din Sângeorz-Băi l-au depistat pe un tânăr de 18 ani, din Rodna, în timp ce conducea un moped înmatriculat în Spania.

Ca urmare a verificărilor, a rezultat faptul că acesta nu deține permis de conducere, iar mopedul a fost radiat din circulație din anul 2014. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă de către Poliția orașului Sângeorz Băi în cadrul unui dosar de conducere fără permis de conducere și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

****

La data de 6 octombrie 2019,  pe DJ 172 D, în Lunca Ilvei, polițiștii Secției 7 l-au depistat în trafic pe un bărbat de 46 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul  etilotest a fost de aproape 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii Secției 7 au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.