IPJ: Buletin de presă

Acțiuni zilnice ale polițiștilor pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică

Zilnic, polițiștii din județul Bistrița-Năsăud desfășoară acțiuni care vizează creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, precum și prevenirea accidentelor de circulație. În urma activităților desfășurate ieri au constatat și aplicat peste 110 sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare. Valoarea acestora este de aproximativ 50.000 de lei și au fost reținute 5 de permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în contextul prevenirii și combaterii delictelor silvice au fost desfășurate acțiuni pe valea Bârgăului, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 de lei și a fost confiscat material lemnos în valoare de 3300 de lei. Astfel, pe raza localităților Tiha Bârgăului și Prundu Bârgăului au fost depistați doi conducători auto care transportau material, deși nu dețineau documente legale în acest sens. Și în localitatea Rodna, polițiștii Secției 7 au depistat un tânăr de 26 de ani care transporta cu o autoutilitară material lemnos fără documente legale.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința confiscat bunuri în valoare de 750 lei, oferite spre vânzare pe raza comunei Lechința fără documente de provenință. Totodată, au aplicat amenzi în valoare totală de 11.725 lei (2 conform OUG 195/2002, 5 conform Legii 12/1990 și 1 la Legea 171/2010) și au reținut 1 permis de conducere.

Polițiștii din Bistrița-Năsăud acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității.

Dosar penal pentru violență în familie, distrugere și amenințare

La data de 9 octombrie 2019, un bărbat de 61 ani, din Rusu de Jos a sesizat faptul că, în urma unor neînțelegeri cu fiul său de 31 de ani, a fost agresat fizic de către acesta. Totodată, bărbatul de 31 de ani l-ar fi amenințat și ar fi spart trei geamuri ale locuinței.

Bărbatul de 61 de ani a primit îngrijiri medicale la fața locului și a refuzat internarea. Ca urmare a celor constatate la fața locului, polițiștii din Beclean au emis ordin de protecţie provizoriu și continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis pentru violență în familie, distrugere și amenințare.