IPJ: Buletin de presă

Deținerea produselor accizabile fără a fi marcate este infracțiune!

La data de 8 aprilie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat de 49 de ani, din Bărbulești, județul Ialomița, care conducea un autoturism, pe o stradă din Bistrița.

În urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit în portbagajul autoturismului cantitatea de 82 de litri de lichid incolor, cu miros specific de alcool, ambalat în flacoane din plastic, fără a avea aplicate marcaje sau banderole fiscale și fără a deține documente de proveniență.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de deținere a produselor accizabile fără a fi marcate.

ATENȚIE! CONFORM Codului Fiscal, constituie infracțiune: art. 452, alin (1) lit. h ”deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri;”

Femeie încarcerată în penitenciarul Gherla

La data de 8 aprilie a.c., polițiștii specializați în investigații criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Bistrița-Năsăud,împotriva unei femei de 55 ani, din Viișoara.

Aceasta a fost condamnată la 3 ani și 6 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune.

Femeia a fost încarcerată în Penitenciarul Gherla – Secția Exterioară Cluj-Napoca.

Fără alcool la volan!

La data de 8 aprilie a.c., în Bistrița, o femeie de 62 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Drumul Cetății, intersecția în sens giratoriu cu strada Subcetate, nu a acordat prioritate și a intrat în coliziune cu un autoturism care era condus de un bărbat de 35 de ani, din Dumitra. Din fericire, în urma accidentului nu au fost înregistrate victime.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, polițiștii au constatat faptul că bărbatul consumase băuturi alcoolice, rezultatul fiind de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii din Uriu cercetează împrejurările în care un bărbat și-a pierdut viața

La data de 8 aprilie a.c., o femeie a sesizat faptul că, pe raza localității Hășmașu Ciceului, un bărbat a fost accidentat de un tractor.

La fața loculului, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 80 de ani, din localitate, în timp ce se afla în grădina casei sale, unde încerca să schimbe o roată a unui tractor, nu l-ar fi asigurat corespunzător, fiind accidentat de acesta. Din păcate, în urma accidentului, bărbatul a decedat.

Cadavrul a fost transportat la Secția Prosectură a Spitalului Județean Bistrița, în vederea efectuării necropsiei. Polițiștii din Uriu continuă cercetările pentru a stabili toate împrejurările în care a avut loc evenimentul.

Un tânăr din Telciu este cercetat pentru conducere fără permis și distrugere

La data de 8 aprilie a.c., polițiștii Secției 6 Poliției Rurale Năsăud s-au sesizat din oficiu și îl cercetează pe un tânăr, de 26 de ani, din Telciu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și distrugere.

În fapt, la data de 4 aprilie a.c., acesta ar fi condus un autoturism, pe raza localității Telciu, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. La un moment dat, pe raza localității Telcișor, a pierdut controlul direcției de deplasare, a ieși în afara părții carosabile, unde s-a răsturnat. În urma accidentului, nu au fost înregistrate victime, însă autoturismul a luat foc, fiind distrus în totalitate.

Polițiștii Secției 6 Poliției Rurală Năsăud continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud – Compartimentul Relații Publice