IPJ: Buletin de presă

Mandate de executarea a pedepsei închisorii, puse în aplicare de polițiști

La data de 11 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Curtea de Apel Cluj, împotriva unui bărbat de 32 de ani, din Reteag.

Bărbatul a fost condamnat la 1 an, 8 luni și 19 zile închisoare, pentru comiterea infracțiunii de furt și a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

Totodată, la aceeași dată, a fost pus în aplicare un alt mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Năsăud, împotriva unui tânăr de 24 ani, din localitatea Rebra.

Tânărul a fost condamnat la 1 an și 3 luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice și a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

Minor bănuit de comiterea unui furt, identificat de polițiști. Prejudiciul a fost recuperat

La data de 11 octombrie 2019, polițiștii Biroului de Investigații Criminale l-au identificat pe un minor în vârstă de 13 ani, din Viișoara, pe care îl bănuiesc de comiterea unui furt.

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că, la data de 7 martie a.c., minorul ar fi sustras dintr-o autoutilitară, parcată în zona unui centru comercial din Bistrița, un portmoneu în care se aflau acte de identitate, carduri bancare și o sumă de bani.

Prejudiciul cauzat, în valoare de 600 lei, a fost recuperat și restituit păgubitului. Cercetările în acest caz continuă de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale din Bistriţa.

În arest pentru 24 de ore, cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 11 octombrie 2019, bărbatul de 36 de ani, din Herina, depistat de polițiști conducând un autoturism, deși nu deținea permis și se afla sub influența alcoolului, a fost reținut pentru 24 de ore.

Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând din data de 12.10.2019, după expirarea perioadei de reținere.

https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/beat-si-fara-permis-depistat-de-politisti

Dosar penal pentru conducere fără permis şi furt în scop de folosinţă, întocmit de polițiștii Secției 1

La data de 11 octombrie a.c., polițiștii l-au depistat pe un tânăr de 20 de ani, din Şieu-Măgheruş, în timp ce conducea un autoturism pe DN17, prin localitatea Şieu Sfântu, deși nu deținea permis de conducere. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.


În urma verificărilor, polițiștii au constat faptul că autoturismul aparţine unui bărbat din localitate, plecat în străinătate, iar tânărul de 20 de ani l-ar fi luat fără consimțământul proprietarului.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.

Acțiuni pentru siguranța traficului rutier, combaterea furturilor şi a traficului internaţional cu autovehicule reclamate furate, pe valea Bârgăului

În noaptea de 12/13 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului de Ordine Publică și Serviciului pentru Acțiuni Speciale au acționat pentru combaterea furturilor şi a traficului internaţional cu autovehicule furate, pe valea Bârgăului.

Cu această ocazie, polițiștii au depistat în trafic și indisponibilizat un autoturism care figura ca fiind sustras din Germania, din data de 27 martie 2019.

De asemenea, în jurul orei 00.54, polițiștii l-au depistat și oprit în trafic, pe un tânăr de 19 ani, din Tureac, care conducea un autoturism pe drumul național 17, prin localitatea Prundu-Bârgăului.

Ca urmare a testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de aproape 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Tot în cadrul acțiunilor, ca urmare a neregulilor constatate în trafic, polițiștii Serviciului Rutier au constatat și aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.265 lei și au reținut 4 permise de conducere.

Acțiuni în zona barurilor și discotecilor, în municipiul Bistrița. Un tânăr a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența unor substanțe psihoactive

În noaptea de 12/13 octombrie 2019, polițiștii de la Rutieră și Ordine Publică din Bistrița au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere. Acțiunile polițiștilor s-au desfășurat în sistem integrat, în zona localurilor și discotecilor, de pe raza municipiului Bistrița.

Cu această ocazie și ca urmare a constatării unor abateri la regimul rutier, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1870 lei și a fost constatată, în flagrant, o infracțiune. Astfel, în jurul orei 01.55, polițiștii Biroului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 20 ani, din Bistrița, care conducea un autoturism deși se afla sub influența unor substanțe psihoactive. A fost testat de polițiști cu aparatul DRUG TEST 5000, iar rezultatul a fost pozitiv pentru cannabis. A fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Acțiuni preventive, pe raza comunei Dumitra

La data de 12 octombrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au desfășurat o acțiune pentru combaterea accidentelor rutiere, dar și pentru combaterea delictelor silvice, pe raza comunei Dumitra. Astfel, ca urmare a verificărilor, au fost constatate și aplicate 5 sancțiuni contravenționale conform OUG195/2002, în valoare de 870 de lei și 2 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, în valoare de 5000 de lei.

Totodată, polițiștii i-au depistat în trafic, în timp ce transportau material lemnos, pe doi bărbați de 40, respectiv 44 de ani, ambii din Dumitra. Cei doi au fost sancționați contravențional conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos transportat, în valoare de 700 lei, a fost confiscat.

MONITORIZAREA TRAFICULUI RUTIER – ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚĂ

La data de 11 octombrie 2019, polițiștii Biroului de Ordine Publică l-au depistat în trafic, pe raza municipiului, pe un bărbat de 72 de ani, din  localitatea Vedea, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Polonia, fără a deține permis de conducere. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur  în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

****

La data de 12 octombrie 2019, în jurul orei 17.43, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița l-au depistat pe un bărbat de 31 de ani, din Petriş, în timp ce conducea pe raza localității un autoturism, deși nu deţine permis de conducere pentru vreo categorie de autoturisme.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

****

Duminică, 13 octombrie 2019,  în jurul orei 12.55, polițiștii din Năsăud l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 50 de ani, din Salva, care conducea un autoturism pe DN 17 D, prin localitatea Mocod.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule și au întocmit dosar penal.

***

La data de 14 octombrie 2019, în jurul orei 03.40, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, pe un bărbat de 32 de  ani, din localitatea Buda, județul Suceava, deși avea dreptul de a conduce autoturisme  suspendat.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările continuă de către polițiștii Biroului Rutier, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

****

La data de 14 octombrie 2019, în jurul orei 01.25, polițiștii Secției 3 Poliției Rurală Lechința, l-au depistat pe DJ 151, pe raza localității Budești, pe un tânăr de 27 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de aproape 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

Cercetările continuă, polițiștii Secției 3 au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.