IPJ: Buletin de presă

Băut fiind, conducea un autoturism radiat din circulație

La data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 54 de ani, din Cepari, care conducea un autoturism pe drumul național 17C, pe raza localității Cepari.

În urma testării etilotest a bărbatului, valoarea indicată de aparat a fost de aproape 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul în cauză figurează ca fiind radiat din circulație din luna februarie 2019.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Conducea un autoturism, deși nu avea acest drept

La data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 18.15, în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat-o pe drumul comunal 154C, prin Budacu de Sus, pe o tânără de 22 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere.

Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiștii Secției 2

La data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 19.00, o femeie de 32 de ani, din Cușma a sesizat prin 112 faptul că a fost amenințată. La fața locului, aceasta a explicat polițiștilor faptul că, în timp ce se afla în incinta locuinței sale, a fost amenințată cu acte de violență de către concubinul său, un bărbat de 31 de ani, care consumase alcool.

Totodată, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală au emis un ordin de protecție provizoriu, au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru violență în familie.

*** Reamintim faptul că ordinul de protecție, reglementat prin Legea nr. 217 din 22 mai 2003 republicată, pentru prevenirea şi combaterea violenței în familie, cu modificările și completările ulterioare, reprezintă un instrument aflat la dispoziția unei persoane a cărei viață, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violență din partea unui membru al familiei, persoană care poate solicita instanței ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un asemenea ordin, prin care să se dispună, pentru o durată de timp determinată, cu caracter provizoriu, una ori mai multe măsuri – obligații sau interdicții.