IPJ: Buletin de presă

Două autoturisme, reclamate ca fiind sustrase din Germania, au fost găsite de polițiștii din Bistrița-Năsăud

La data de 15 octombrie 2019, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat și indisponibilizat două autoturisme, reclamate ca fiind sustrase.

Astfel, unul dintre cele două autoturisme, reclamat ca fiind sustras din Germania, din data de 27 martie 2019, a fost găsit în posesia unei femei de 52 de ani, din Prundu Bârgăului. Celălalt a fost depistat în posesia unui bărbat de 42 de ani, din Bistrița și era reclamat ca fiind sustras din Germania, din ianuarie 2019.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, iar cercetările continuă de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în cooperare cu autoritățile din Germania, în vederea stabilirii împrejurărilor în care au ajuns cele două autoturisme pe teritoriul României.

Reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 15 octombrie 2019, polițiștii Biroului Rutier au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 37 de ani, din Bistrița, cercetat pentru infracțiunile de conducere fără permis şi conducerea sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În cursul zilei de astăzi va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 12 octombrie a.c., pe raza municipiului, bărbatul a acroșat cu mopedul pe care îl conducea un autoturism parcat, accidentul soldându-se doar cu pagube materiale. În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost de peste 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor, polițiștii rutieri au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere.

Polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările, iar în cursul acestei zile îl vor prezenta pe bărbat instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Dosar penal pentru violență în familie, la Maieru

La data de 15 octombrie 2019, un bărbat de 35 de ani, din Maieru, a sesizat prin 112 faptul că a fost agresat.

La fața locului, polițiștii Secției 7 au constatat faptul că, în urma unor neînțelegeri, bărbatul a fost lovit de către soția sa, o femeie de 34 de ani, din Maieru.

Polițiștii Postului de Poliție Maieru au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru violență în familie.

Condamnat la închisoare pentru furt de arbori

La data de 15 octombrie 2019, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Bistrița, împotriva unui bărbat de 39 de ani, din Herina.

Acesta a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoarepentru comiterea infracțiunii de furt de arbori și a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER, CONSTATATE ÎN FLAGRANT DE POLIȚIȘTI, ÎN CADRUL ACȚIUNILOR PREVENTIVE

Fără permis… s-au ales cu dosar penal

La data de 15 octombrie 2019, polițiștii Secției 7 Poliției Rurală Sângeorz-Băi l-au depistat și oprit în trafic pe un tânăr de 24 de ani, din Leșu, în timp ce conducea un autoturism, deși nu deținea permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

Bărbatul a fost depistat pe raza comunei Leșu și a fost testat la fața locului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere fără permis.

De asemenea, la data de 16 octombrie 2019, în jurul orei 02.20, pe raza municipiului Bistrița, polițiștii Biroului de Ordine Publică l-au depistat pe un tânăr de 18 ani, din Petriș, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis. Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,29 mg alcool pur în aerul expirat.

Și în acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis.

Peste 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat – în urma testării cu aparatul etilotest

La data de 15 octombrie 2019, în jurul orei 20.30, în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Serviciului Rutier l-au depistat pe un bărbat de 36 de ani, din Livezile, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului.

Rezultatul testării cu aparatul etilotetst a fost de peste 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii Serviciului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere cu alcoolemie.