IPJ: Buletin de presă

Un tânăr de 21 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru furt calificat și tentativă la infracțiunea de tâlhărie

La data de 18 octombrie 2019, un bărbat de 68 de ani, din Bistrița a sesizat faptul că în jurul orei 08.30, a surprins un bărbat necunoscut, în timp ce încerca să sustragă o piesă de la autoturismul său care era parcat. În încercarea de a scăpa, acesta l-a lovit cu pumnul pe bărbatul de 68 de ani.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de tâlhărie, iar în cadrul cercetărilor efectuate au identificat un tânăr de 21 de ani, din Rebrișoara, bănuit de comiterea faptei.

Totodată, ca urmare a investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că în perioada 22 septembrie-10 octombrie a.c., acesta ar mai fi sustras componente auto de pe același autoturism, în valoare de aproximativ 3.800 lei.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore și ulterior, la data de 19 octombrie a.c., tânărul a fost prezentat Judecătoriei Bistrița, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale  pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Patru persoane dispărute, depistate de polițiști în acest sfârșit de săptămână

Ladata de 18 octombrie a.c., în jurul orei 08.00, polițiștii Biroului de Ordine Publică și Investigații Criminale, sprijiniți de poliţişti locali, au organizat și desfășurat acțiuni pentru depistarea unor persoane dispărute.

În cadrul acțiunilor desfășurate, pe raza localității Viișoara, au fost depistați doi minori de 13 și 11 ani, plecați voluntar din Centrul de protecție a copilului Beclean. Cei doi au fost încredințați personalului centrului, iar polițiștii au revocat măsura căutării lor.

La aceeași dată, polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale din Beclean l-au depistat pe un drum comunal, de pe raza localității Șieu Cristur, pe un bărbat în vârstă de 76 ani, din Chintelnic. Familia acestuia a sesizat Poliția cu privire la faptul că a plecat de la domiciliu în împrejurări necunoscute, în urmă cu două zile, și nu s-a mai întors. Polițiștii au solicitat revocarea măsurii de căutare la nivel național a persoanei în cauză.

La data de 19 octombrie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică Bistrița l-au depistat pe raza municipiului, pe un minor în vârstă de 15 ani, din Reghin. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că tânărul este căutat, fiind plecat dintr-un centru de îngrijire a copilului din județul Mureș.

NFRACȚIUNI FLAGRANTE – la regimul rutier

La data de 19 octombrie 2019, în jurul orei 23.40, în orașul Sângeorz-Băi, un bărbat de 40 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul direcției de deplasare, a acroșat un autoturism parcat, după care s-a răsturnat.

La fața locului, bărbat de 40 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de aproape 0,90mg./l alcool pur în aerul expirat. Ca urmare a celor constatate, polițiștii din Sângeorz-Băi au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

****

La data de 20 octombrie 2019, în jurul orei 09.41, în cadrul acțiunilor de monitorizare a traficului rutier, polițiștii din Beclean l-au depistat în trafic, pe DJ171, pe raza localității Ilișua,  pe un bărbat de 38 ani, din Uriu, care conducea un autoturism, deși consumase alcool.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de peste 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, care vor stabili alcoolemia.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

****

La data de 20 octombrie a.c., în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean l-au depistat în trafic, pe un tânăr de 25 de ani, cu domiciliul în Spania, în timp ce conducea un autoturism pe DN15A, pe raza localității Sărățel, având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

A fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii au întocmit dosar penal.

La aceeași dată, polițiștii Secției 4 l-au depistat pe un alt tânăr, de 28 de ani, din Chintelnic, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși se afla sub influența alcoolului.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de  0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit dosar penal.

Tânăr de 25 de ani, din Sângeorz-Băi, reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 20 octombrie a.c., în jurul orei ora  06.45, polițiștii Biroului de Ordine Publică l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 25 ani, din Sângeorz-Băi, care conducea un autoturism pe raza municipiului.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că acesta are permisul de conducere anulat. Totodată, a refuzat testarea cu aparatul alcooltest şi recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii Biroului Rutier l-au reținut pentru 24 de ore, iar în cursul acestei zile va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă. În prezent, tânărul se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, iar cercetările continuă în cadrul unui dosar penal de conducere fără permis și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Prejudiciu recuperat, tânăr bănuit de comiterea unui furt, identificat cu operativitate de polițiști

La data de 20 octombrie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș l-au identificat pe un tânăr de 18 ani, din Ciceu Giurgești, bănuit de comiterea unui furt din locuință.

În aceeași zi, în jurul orei 13.00, o femeie de 32 de ani, din localitatea Ciceu-Giurgești, a sesizat Poliția cu privire la faptul că, în cursul dimineții i s-au sustras din locuință un telefon mobil, un card de memorie și o boxă portabilă.

Bunurile au fost recuperate de polițiști și înapoiate păgubitei. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal de furt.