IPJ: Buletin de presă

Bănuită că ar fi sustras mai multe bunuri dintr-un magazin din Bistrița, identificată de polițiști

La data de 22 octombrie a.c., în urma cercetărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Josenii Bârgăului, împreună cu cei din cadrul Poliției Municipiului Bistrița a fost identificată o femeie de 45 de ani, din Josenii Bârgăului, bănuită de comiterea unui furt.

La data de 18 octombrie a.c., a fost sesizat prin 112 faptul că o femeie de 56 de ani, din Lechința, care se afla într-un magazin din Bistrița, și-ar fi lăsat poșeta nesupravegheată,  fiindu-i astfel sustrase mai multe documente, carduri, un telefon și o sumă de bani. Totodată, la aceeași dată, reprezentanții magazinului în cauză au sesizat furtul unor obiecte de îmbrăcăminte.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bistrița efectuează în continuare cercetări pentru lămurirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul și recuperarea prejudiciului.

Controale în trafic ale polițiștilor, pe drumul național 17C. Scop: prevenirea accidentelor rutiere și menținerea unui climat de siguranță publică

La data de 22 octombrie a.c., în intervalul 10.00-13.00,  polițiștii din Coșbuc și Telciu, din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Bistrița-Năsăud au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, dar și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică pe raza de competență.

Astfel, pe drumul național 17 C, polițiștii au efectuat controale în trafic, fiind verificați peste 60 de conducători auto. Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au reținut 2 permise de conducere și au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.805 lei. Din totalul acestora, 44 au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002, privind regimul rutier, restul fiind conform Legii 61/1991, pentru fapte de cerșetorie.

Totodată, ca urmare a constatării de către specialiști a unor defecțiuni la sistemul de iluminare, pentru folosirea unor anvelope uzate, dar și pentru lipsa inspecției tehnice periodice, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare și 4 autoturisme au fost imobilizate.

ATENȚIE PIETONI!

Asigurați-vă temeinic înainte de a traversa strada!

La data de 22 octombrie a.c., o femeie de 38 de ani, din Petriș, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Bistrița, a surprins și accidentat o altă femeie, în vârstă de 59 de ani, din Bistrița care, în calitate de pieton, s-ar fi angajat în traversarea regulamentară a străzii.

Femeia a fost transportată la spital, fiind rănită ușor. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite, polițiștii recomandă pietonilor:

  • să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există;
  • să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens);
  • să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat;
  • să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia;
  • pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili;
  • să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie.