IPJ: Buletin de presă

Două tinere căutate, depistate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale

La data de 24 octombrie a.c., polițiștii au fost sesizați de către o femeie de 33 de ani, din Bistrița, despre faptul că fiica ei, în vârstă de 15 ani, a plecat de acasă din data de 18 octombrie și nu s-a mai întors.

Polițiștii au demarat căutările și la scurt timp de la sesizare au depistat-o pe tânără, pe raza municipiului Bistrița. Minora a fost încredințată mamei, iar măsura căutării la nivel național a fost revocată de polițiști.

Tot în data de 24 octombrie a.c., polițiștii au fost sesizați despre faptul că o tânără de 14 ani, din Mijlocenii Bârgăului a plecat de acasă la data de 20 octombrie și nu s-a mai întors.

În urma căutărilor efectuate, polițiștii au depistat-o la scurt timp după sesizare, pe raza orașului Bistrița. Tânăra a fost încredințată de polițiști mamei, iar ulterior au revocat măsura căutării, dispusă la nivel național.

Utilaj sustras din Austria, găsit de polițiști în Rodna

La data de 24 octombrie 2019, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat un autotractor fabricat în anul 2013, reclamat ca fiind sustras din Austria la data de 6 februarie 2019. Utilajul se afla în posesia unui bărbat din Rodna și a fost indisponibilizat de polițiști.

Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în vederea stabilirii, în cooperare cu autorităților austriece, a modului în care vehiculul în cauză a ajuns pe teritoriul României și tragerii la răspundere a persoanelor vinovate.

Reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni

La data de 24 octombrie 2019, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au dispus reținerea pentru 24 de ore, față de un tânăr de 26 ani, din Vermeș, pe care îl cercetează pentru comiterea mai multor infracțiuni.

În fapt, din cercetările efectuate până în prezent de polițiști, a reieșit faptul că în seara de  14 octombrie, pe fondul consumului de alcool, ar fi pătruns în locuința unei femei din localitatea Sântioana, adresându-i amenințări cu acte de violență. Ulterior, după ce a părăsit locuința acesteia, a pătruns în locuința altei femei, pe care ar fi lovit-o cu palma, după care a plecat.

În aceeași seară, ar fi sustras un autoturism parcat, neasigurat, cu cheile în contact, pe care l-ar fi condus prin localitate, deși nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule, iar la un moment dat, a pierdut controlul direcției și a ajuns într-un șanț, unde a abandonat autoturismul.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal, întocmit pentru infracțiunile de violare de domiciliu, lovire sau alte violențe, amenințare, furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În cursul acestei zile va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Beat și fără permis, a fost depistat la timp de polițiști

La data de 24 octombrie a.c., în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii l-au depistat în trafic, pe raza localității Herina, pe un tânăr de 19 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped pe direcția Galații Bistriței-Herina.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru infracțiuni la regimul rutier.