IPJ: Buletin de presă

Reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru comiterea unor infracțiuni la regimul rutier

La data de 28 octombrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 45 de ani, din Viile Tecii pe care îl cercetează pentru infracțiuni la regimul rutier. În cursul acestei zile va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Acesta a fost depistat în cursul zilei de ieri, în jurul orei 17.40, pe raza localității Viile Tecii, în timp ce conducea un autoturism, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Fiind efectuate verificări, polițiștii au stabilit că autoturismul în cauză este neînmatriculat, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat, fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

Polițiștii au identificat doi tineri, bănuiți că l-ar fi lovit pe un bărbat din Lechința

La data de 28 octombrie 2019, în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal de lovire sau alte violențe, polițiștii Secției 3 Poliției Rurală Lechința au identificat doi tineri bănuiți de comiterea faptei. Este vorba despre un bărbat de 27 de ani, din Bistrița-Bârgăului, respectiv un altul de 22 de ani din Tureac.

În fapt, la data de 27 octombrie 2019, a fost sesizat faptul că, în jurul orelor 19.40, persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinței unui bărbat de 40 de ani, din Sângeorzu Nou, pe care l-ar fi agresat, lovindu-l cu un obiect contondent. În urma incidentului, bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au întocmit dosar penal și continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și violare de domiciliu.