IPJ: Buletin de presă

Bistrițean reținut pentru 24 de ore pentru influențarea declarațiilor

În cursul lunii ianuarie a.c., fiind audiată în calitate de martor, o femeie, în vârstă de 36 de ani, din județul Botoșani, ar fi făcut afirmații mincinoase în legătură cu faptele și împrejurările esențiale cu privire la care a fost ascultată și întrebată, privind comiterea infracțiunii de trafic de persoane, de către un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din municipiul Bistrița, în dauna persoanei vătămate, un bistrițean, de 42 de ani.

S-a reținut faptul că bărbatul de 52 de ani ar fi determinat-o pe femeia, în vârstă de 36 de ani, să declare mincinos că în repetate rânduri aceasta i-ar fi oferit persoanei vătămate diferite sume de bani.

De asemenea, bistrițeanul, în vârstă de 52 de ani, este bănuit că i-ar fi solicitat persoanei vătămate să se împace cu el sau să își retragă plângerea, oferindu-i în acest sens 1000 de lei, deși avea obligația de a nu lua legătura cu acesta, personal sau prin interpuși.

La data de 5 noiembrie a.c., față de bărbatul, de 52 de ani, din Bistrița, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Bistrița, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Ordine de protecție emise de polițiști

La data de 5 noiembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare și, totodată, au emis un ordin de protecție provizoriu pentru un bărbat de 49 de ani, din localitatea Bistrița-Bârgăului.

Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, o femeie, de 51 de ani, din Bistrița-Bârgăului, ar fi fost amenințată cu moartea de către soțul ei, în vârstă de 49 de ani, provocându-i o stare de temere.

***

Totodată, la data de 5 noiembrie a.c., Poliția Municipiului Bistrița a fost sesizată de către o femeie, în vârstă de 47 de ani, din Bistrița, cu privire la faptul că, în cursul zilei de 3 noiembrie a.c., în timp ce se afla la domiciliu, ar fi fost lovită și amenințată cu moartea de către fostul soț, un bistrițean, de 47 de ani.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare, fiind emis și un ordin de protecție provizoriu pentru bărbatul bănuit de comiterea faptelor.

Tânăr bănuit de comiterea a patru furturi, cercetat de polițiștii bistrițeni

La data de 5 noiembrie a.c., în urma cercetărilor și verificărilor efectuate, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au identificat un tânăr, de 18 ani, din Sigmir, bănuit de comiterea a patru infracțiuni de furt.

În fapt, în cursul lunii august a.c., acesta este bănuit că ar fi sustras trei telefoane mobile, o tabletă, bani și o borsetă în interiorul căreia se aflau acte de identitate, din interiorul a patru autoutilitare parcate pe raza municipiului Bistrița, închise dar neasigurate, cauzând un prejudiciu total de 3000 de lei.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului cauzat.

Cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni la regimul rutier

La data de 6 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat în trafic, pe DN 17C, un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Telciu, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că autovehiculul este neînmatriculat, plăcuțele cu numărul de înmatriculare aplicate pe acesta fiind atribuite unui alt autoturism.

Față de tânăr sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.