IPJ: Buletin de presă

Arestată preventiv pentru 30 de zile, după ce a sustras o sumă de bani dintr-o casă din Bistrița

La data de 15 noiembrie a.c., în jurul orei 15.00, un bărbat din Bistrița a surprins în locuința sa o femeie, în timp ce sustrăgea bani dintr-o geantă. Femeia a fugit, însă a fost prinsă la scurt timp de bistrițean, care a alertat Poliția.

Polițiștii ajunși la fața locului au identificat-o ca fiind o femeie în vârstă de 32 de ani, din Josenii Bârgăului, au recuperat prejudiciul, respectiv suma de 2140 de lei și au condus-o la sediul Poliției, unde au reținut-o pentru 24 de ore.

Ulterior, femeia a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bistrița continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, în cadrul unui dosar penal de furt.

RECOMANDĂRI PREVENTIVE:

Polițiștii vă recomandă să încuiați ușa de acces în locuință chiar și atunci când sunteți acasă. Totodată, ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior.

De asemenea, este indicat să nu divulgaţi vecinilor informaţii referitoare la programul dvs. de lucru și să vă sfătuiţi copiii să facă la fel.

Polițiștii vă mai recomandă:

  • Să lăsaţi impresia că în casă sau apartament mai locuieşte cineva atunci când plecați de acasă (lăsaţi radioul deschis, sau chiar lumina, într-una din încăperi);.
  • Să depozitaţi obiectele de valoare (banii, bijuterii, documente) într-un loc sigur;
  • Când plecaţi de acasă, să verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa;
  • Să fiţi atenţi în orice împrejurare să nu pierdeţi sau să nu vi se fure cheile!

INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER, CONSTATATE ÎN FLAGRANT DE CĂTRE POLIȚIȘTI, ÎN TOT JUDEȚUL.

Și în acest sfârșit de săptămână, polițiștii cu atribuții de linie rutieră au acționat pentru un trafic rutier în siguranță. Astfel, în cadrul acțiunilor de monitorizare, polițiștii au constatat, în flagrant, mai multe infracțiuni, pentru care au întocmit dosare penale.

La data de 15 noiembrie a.c., polițiștii l-au depistat pe un bărbat de 31 de ani, din localitatea Agrișu, în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean 172G, pe raza localității Monariu.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.56 mg/l alcool pur în aerul expiratși a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

Polițiștii Secției 1 au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

****

La data de 15 noiembrie a.c., polițiștii Secției 6 l-au depistat pe un bărbat de 69 de ani, din Tărpiu, în timp ce conducea un moped pe drumul județean 173B, pe raza localității Tărpiu. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că vehiculul nu este înmatriculat, iar bărbatul nu deține de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud cu privire la comiterea infracţiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea  unui vehicul fără permis de conducere.

***

La data de 17 noiembrie a.c., polițiștii Secției 3 l-au depistat pe un bărbat de 26 de ani, din Lechința, în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean 151, pe raza localității Vermeș, deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, respectiv 0.18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere fără permis.

***

La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Sângeorz-Băi au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe raza orașului. Polițiștii l-au identificat pe șofer ca fiind un bărbat de 56 de ani, din Șanț și l-au testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiteri infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

***

La data de 17 noiembrie a.c., în municipiul Bistrița, polițiștii Biroului de Ordine Publică l-au depistat și oprit în trafic, pe un bărbat de 33 de ani, din Budacu de Jos, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere și sub influența alcoolului.

Rezultatul testării cu aparatul etilotets a fost de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili alcoolemia.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. 

***

La data de 17 noiembrie a.c., pe drumul județean 173, în localitatea Șieu, polițiștii din Beclean l-au depistat pe un tânăr de 27 de ani, din oraș, în timp ce conducea un autoturism, deși nu deținea permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Polițiștii au întocmit dosar penal.

Acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, pe raza Secției 6 Poliție Rurală Năsăud

La data de 16 noiembrie a.c., între orele 17:00-21:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năsăud și Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au organizat și desfășurat o acțiune pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe raza de competență.

Astfel, în urma verificărilor efectuate în trafic, pe raza comunelor Nimigea, Zagra, Telciu, Parva și Rebra, polițiștii au constatat nereguli, sancționate toate cu amenzi în valoare de 17140  lei. Totodată, au retras 6 certificate de înmatriculare și au reținut două permise de conducere.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune la regimul circulației, polițiștii depistându-l pe un tânăr de 17 ani, din Poienile Zagrei, în timp de conducea un autoturism pe raza localității Suplai, deși nu avea acest drept. Cercetările continuă în acest caz sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Persoane dispărute, depistate de polițiști

La data de 17 noiembrie a.c., un bărbat de 38 de ani, din Dumitra a sesizat polițiștii cu privire la faptul că fiica sa minoră, în vârstă de 14 ani, a fost urcată într-o mașină de Maramureș, împotriva voinței sale, de către persoane necunoscute.

La scurt timp, în urma măsurilor întreprinse, autoturismul în cauză a fost interceptat pe raza municipiului Bistrița, fiind astfel găsită minora de 14 ani. Toți ocupanții au fost legitimați și conduși la sediul Poliției, însă în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că minora a plecat de bună-voie, întrucât are o relație de prietenie de aproximativ 5 luni, cu unul dintre tineri, despre care părinții ei știau.

În cauză a fost înregistrat dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud.

***

Totodată, în urma căutărilor și a măsurilor întreprinse de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, la data de 17 noiembrie, pe raza municipiului Bistrița au fost depistați doi minori de 11 și 13 ani, care au plecat voluntar din Centrul pentru Educație Incluzivă Beclean.

De asemenea, la aceeași dată,  pe raza municipiului Bistrița, polițiștii au depistat-o pe o tânără de 16 ani, domiciliată în localitatea Şieu Măgheruş, a cărei dispariție a fost sesizată de către mamă, la data de 17 noiembrie a.c. Cei trei au fost încredințați reprezentanţilor legali, fiind totodată revocată măsura căutării.