IPJ: Buletin de presă

Acțiune a amploare, pe linie rutieră, a polițiștilor năsăudeni. 6 șoferi au rămas fără permis, majoritatea ca urmare a încălcării regulilor privind depășirea

La data de 21 noiembrie a.c., între orele 06.00-10.00, polițiștii din cadrul Poliției  orașului Năsăud și cei ai Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au organizat o acțiune pe linia supravegherii și controlului traficului rutier, prevenirii și combaterii transportului ilegal de material lemnos, respectarea regimului transportului de animale, mărfuri și persoane și respectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Cu această ocazie, a fost descoperită în flagrant o infracțiune la regimul rutier, un bărbat de 61 de ani, din Livezile, fiind depistat în timp ce conducea o autoutilitară, pe drumul județean 173B, pe raza localității Tărpiu, deși se afla sub influența alcoolului. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002, polițiștii au aplicat  26 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.445 lei și au reținut 6 permise de conducere, majoritatea pentru încălcarea unor reguli privind depășirea.

Depistat de polițiști, în timp ce conducea un autoturism, deși a consumat alcool

La data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 00.35, polițiștii Biroului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 39 de ani, din Tureac, care conducea un autoturism, pe strada Calea Moldovei din Bistrița.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.87 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe  biologice de sânge în vedere stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Biroului Rutier Bistrița au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.