IPJ: Buletin de presă

Ordine de protecție provizorii emise și dosare penale întocmite de polițiști

La data de 26 noiembrie a.c., o femeie, în vârstă de 49 de ani, din Bistrița, a sesizat faptul că a fost amenințată cu moartea, telefonic, de către soțul ei, de 48 de ani, din comuna Lechința, provocându-i o stare de temere.

Polițiștii Biroului de Ordine Publică au emis ordin de protecţie provizoriu și continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis pentru amenințare.

***

La data de 26 noiembrie a.c., un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din localitatea Căianu Mare, în timp ce se afla la domiciliu împreună cu soția sa, de 44 de ani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor discuții contradictorii, ar fi agresat-o fizic pe aceasta, cauzându-i leziuni corporale.    

Ca urmare a celor constatate, polițiștii Secţiei 5 Poliţie Rurală Petru Rareşau emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

La volan sub influența băuturilor alcoolice

La data de 26 noiembrie a.c., un bistrițean, în vârstă de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița, pe fondul consumului de băuturi alcoolice a intrat în coliziune cu un autovehicul parcat regulamentar, la volanul căruia se afla un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din Beclean, după care și-a continuat deplasarea până pe o stradă din municipiu.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul tânărului din Beclean, respectiv de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bistrițeanului, de 43 de ani, căruia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tânăr reținut pentru 24 de ore pentru furt calificat și distrugere

La data de  26 noiembrie a.c., în urma cercetărilor și verificărilor efectuate, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au identificat un tânăr, în vârstă de 27 de ani, din comuna Josenii Bârgăului, bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat, respectiv distrugere.

În fapt, în perioada 24 iunie – 24 noiembrie a.c., tânărul este bănuit că ar fi sustras patru telefoane mobile, în valoare totală de aproximativ 3710 lei, din patru locuințe situate pe raza localităților Josenii Bârgăului, Strâmba, Mijlocenii Bârgăului și Prundu Bârgăului, și ar fi provocat distrugeri în incinta unei societăți comerciale din Josenii Bârgăului, cauzând un prejudiciu estimat la 300 de lei.

Față de persoana bănuită de comiterea infracțiunilor polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița Năsăud au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată Judecătoriei Bistrița cu propunere de arestare preventivă.

Minor bănuit de comiterea unui furt, identificat de polițiști. Prejudiciul a fost recuperat

La data de 26 noiembrie a.c., ca urmare a verificărilor efectuate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă la data de 12 octombrie a.c., de către persoane necunoscute, în dauna unei femei, în vârstă de 72 de ani, din Budești, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au identificat persoana bănuită de comiterea faptei în persoana unui minor, de 14 ani, din Budești, care ar fi sustras 2000 de lei din locuința femeii.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate, cei 2000 de lei fiind restituiți persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința.