IPJ: Buletin de presă

Reținuți pentru 24 de ore pentru furt calificat și infracțiuni la regimul rutier

La data de 28 noiembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au identificat un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din Beclean, și un altul, de 22 de ani, din comuna Șieu, bănuiți că în seara zilei de 26 noiembrie a.c., ar fi sustras aproximativ 150 de litri de combustibil, din rezervorul unui excavator  parcat în proximitatea DJ 173C, pe raza comunei Mărișelu, cauzând un prejudiciu în valoare de 850 de lei.

Totodată, din verificările efectuate de polițiști a rezultat faptul că tânărul, de 28 de ani, s-ar fi deplasat până la locul săvârșirii furtului la volanul unui autoturism neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere, pasager în autovehiculul respectiv fiind tânărul din Șieu.

Ca urmare a aspectelor constatate, tânărul din Beclean a fost reținut pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculatși conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, tânărul din comuna Șieu a fost reținut pentru pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Cei doi urmează a fi prezentați magistraților din cadrul Judecătoriei Bistrița cu propunere de arestare preventivă.

Minor bănuit de furtul a 1650 de lei dintr-o locuință, depistat de polițiști

La data de 28 noiembrie a.c., Poliția a fost sesizată de către o femeie, din comuna Matei, cu privire la faptul că, în timp ce era plecată de la domiciliu, persoane necunoscute au pătruns în locuință, prin forțarea ușii de acces, și au sustras 1650 de lei.

La scurt timp, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au identificat și depistat persoana bănuită de comiterea faptei, în persoana unui minor, în vârstă de 12 ani, din aceeași comună, reușind recuperarea în totalitate a prejudiciului cauzat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

UPDATE: Bărbatul din Teaca, cercetat pentru furt calificat, a fost arestat preventiv

La data de 28 noiembrie a.c., față de bărbatul, în vârstă de 30 de ani, din comuna Teaca, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat, a fost luată măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, cercetările fiind continuate de către polițiștii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa.

Vă reamintim faptul că acesta este bănuit că în perioada 08-11 noiembrie a.c., ar fi sustras aproximativ 100 de litri de combustibil dintr-un rezervor din plastic cu o capacitate de stocare mare, care se afla în interiorul unei autoutilitare parcată pe raza localității Viile Tecii, aparținând unui bărbat, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Oradea.