IPJ: Buletin de presă

În arest, după ce a fost depistat de polițiști conducând fără permis și sub influența alcoolului

La data de 7 decembrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au reținut pentru 24 de ore un bărbat pe care l-au oprit în trafic, pentru control și care conducea un autoturism, deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, din Budacu de Jos, a fost depistat pe drumul județean 173C, pe raza localității Buduș. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de aproape 0,70  mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, la data de 8 decembrie, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 08.12.2019.

Polițiștii Secției 1 continuă cercetările în acest caz pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

RESPECTAȚI REGULILE DE CIRCULAȚIE!

Consecințele încălcării regulilor de circulație pot fi extrem de grave.

La data de 7 decembrie a.c., un bărbat de 48 de ani, din Dipșa, care conducea un autoturism pe drumul național 15A, pe raza localității de domiciliu, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, iar într-o curbă a pierdut controlul direcției de deplasare, a ajuns într-un șanț, după care a intrat în coliziune cu un cap de pod. În urma accidentului, bărbatul a fost rănit, fiind transportat la spital.

La fața locului, a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Acțiuni în sistem integrat ale polițiștilor, pentru siguranța cetățenilor

În noaptea 7/8 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, respectiv din cadrul birourilor Ordine Publică, Investigații Criminale și Rutier au organizat și desfășurat acțiuni în sistem integrat, pe raza municipiului. Acțiunile au vizat prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, dar și respectarea normelor rutiere în vigoare.

Astfel, au fost verificate 3 localuri publice și au fost legitimate peste 90 de persoane. Totodată, au fost oprite în trafic pentru control, peste 20 de autoturisme, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3275 lei. Din totalul acestora, 2 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, celelalte fiind la regimul rutier. Ca măsură complementară, au fost reținute plăcuțele și certificatul de înmatriculare în două cazuri în care polițiștii au constatat lipsa contractului de răspundere civilă auto obligatorie.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul unei echipe de polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.