IPJ: Buletin de presă

Acțiuni pentru siguranța cetățenilor, premergătoare sărbătorilor de iarnă

La data de 12 decembrie a.c.,  polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud și Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au acționat pentru supravegherea traficului rutier, prevenirea și combaterea transportului ilegal de material lemnos, animale și mărfuri, fiind organizate  microfiltre în mediul rural. Totodată, acțiunile polițiștilor au urmărit siguranța persoanelor și respectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Pe linie rutieră, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale,  în valoare de 5.655 lei, au fost reținute 2 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au continuat acțiunile pentru prevenirea comerțului ilicit cu produse agroalimentare, fiind efectuate controale pe această linie în orașele Năsăud și Sângeorz-Băi.

Astfel, la data de 12 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și inspectori din cadrul Direcția Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud au  verificat  22 de persoane fizice și juridice, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 59.800 lei. Din totalul sancțiunilor, 8 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor  Legii 12/1990 și 5 pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru conducere cu alcoolemie.

La data de 12 decembrie a.c., ca urmare a cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au dispus reținere pentru 24 de ore a unui bărbat de 61 de ani, din Livezile, cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Conform buletinului de analiză toxicologică a rezultat o alcoolemie de 2,12 g0/00  alcool pur în sânge, respectiv 2,00 g0/00 alcool pur în sânge.

Cercetat penal pentru conducere fără permis

La data de 12 decembrie a.c., polițiștii  Secției 1 Poliție Rurală Bistrița care se aflau în serviciul de patrulare, pe raza localității Dumitrița, l-au depistat în trafic pe un bărbat de  44 ani din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sancționat contravențional pentru alertare nejustificată

La data de 12 decembrie a.c., polițiștii au fost alertați prin 112, de către un bărbat de 40 de ani, despre faptul că dintr-o parcare din orașul Beclean i-a fost sustras autoturismul.

Polițiștii au declanșat de îndată activități pentru depistarea acestuia, iar după aproximativ 20 de minute de la apelul 112, au găsit mașina pe raza orașului, în apropierea locului de unde a fost semnalat furtul.

Cu ocazia verificărilor efectuate și a vizionării camerelor de supraveghere din zonă, a rezultat faptul că bărbatul de 40 ani, din Nușeni și-ar fi mutat autoturismul din parcarea respectivă, fapt de care nu și-a mai amintit.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii 61/1991, pentru ”alarmarea publicului, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol ori a organelor de menţinere a ordinii publice, prin darea semnalelor de pericol sau, după caz, prin solicitarea intervenţiei la faţa locului, fără motiv întemeiat”.