IPJ: Buletin de presă

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști

Polițiștii Serviciului de Investigații au pus în aplicare la data de 12 aprilie a.c. un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Bistrița-Năsăud, împotriva un bărbat de 41 de ani, din localitatea Zoreni, comuna Sânmihaiu de Câmpie.

Acesta a fost condamnat la 2 ani, 8 luni și 20 de zile de închisoare pentru comiterea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

Cinci persoane au fost reținute de polițiștii Biroului de Investigații Criminale și sunt cercetate pentru tulburarea liniștii și ordinii publice și lovire sau alte violențe

La data de 13 aprilie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale au intervenit ca urmare a unui scandal iscat între mai multe persoane, în localitatea Sărata. La fața locului au fost identificați 9 bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 51 de ani, toți din Sărata care s-au agresat reciproc, în apropierea unui magazin din localitate.

Ca urmare a cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, aflându-se în apropierea magazinului,  un bărbat de 51 de ani le-ar fi lovit cu palma pe două tinere. Ulterior, pe fondul acestui conflict, în fața magazinului, a izbucnit un scandal între mai multe care s-au agresat fizic reciproc. Aceștia au folosit diverse obiecte contondente, tulburând astfel ordinea şi liniştea publică.

La data de 14 aprilie a.c., polițiștii de investigații criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore față de 5 persoane și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice și lovire sau alte violențe.

Aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au reținut un bărbat pe care îl bănuiesc că ar fi incendiat un autoturism și o locuință

La data de 14 aprilie a.c., ca urmare a cercetărilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale l-au identificat și reținut pentru 24 de ore pe un bărbat de 32 de ani, din Bozieș, bănuit că ar fi provocat intenționat două incendii. Acesta va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

În fapt, la data de 14 aprilie a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, în Bozieș a izbucnit un incendiu, în urma căruia un autoturism și o parte dintr-o locuință au ars.

La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul se afla parcat în apropierea locuinței, iar în urma incendiului, au fost distruse parțial două camere ale imobilului, iar autoturismul a fost distrus în totalitate. Prejudiciul cauzat este de circa 40.000 lei.

Cercetările continuă de polițiști, în cadrul unui dosar penal de distrugere, urmând ca, în cadrul investigațiilor să fie lămurite toate împrejurările în care a avut loc evenimentul.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud – Compartimentul Relații Publice