IPJ: Buletin de presă

Nu a oprit la semnalele polițiștilor, dar a fost prins la scurt timp. S-a ales cu dosar penal

La data de 17 decembrie a.c., în jurul orei 23.00, pe strada Gării din municipiul Bistrița,  polițiștii Serviciului Rutier, aflați în patrulare, au efectuat semnale pentru oprirea unui autoturism în care se aflau trei persoane.

Șoferul acestuia nu s-a conformat, și-a continuat deplasarea, iar ulterior a oprit și a abandonat mașina, fugind de la fața locului. A fost urmărit și prins de polițiști în scurt timp. Acesta a fost condus la sediul Poliției, unde a fost identificat ca fiind un tânăr de 26 de ani, din Bistrița.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, în urma testării cu aparatul Drugtest 5000, a rezultat faptul că a consumat canabis, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

În urma controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit un plic din plastic care prezenta rezidiuri dintr-o substanță vegetală de culoare verzuie.   

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducere fără permis de conducere.

Acțiuni pe linie silvică, pe valea Someșului și Valea Ilvelor

La data de 17 decembrie a.c., polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, în colaborare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Județene au acționat în vederea prevenirii și combaterii delictelor silvice.

Acțiunile au urmărit prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în legătură cu recoltarea, transportul şi comercializarea pomilor de Crăciun și au fost desfășurate pe Valea Someșului și Valea Ilvelor.

Cu această ocazie au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei, conform Legii 171/2010 și s-a dispus confiscarea cantității de 49,22 m.c. material lemnos, în valoare de 31.451,58 lei, transportat fără documente legale.

De asemenea, a fost aplicată o sancțiune conform OUG 195/2002, în valoare de 580 lei și a fost reținut un permis de conducere pentru depășire neregulamentară.

Update:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile față de cei doi tineri, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de  mărturie mincinoasă.

Condamnat la închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 17 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Năsăud, împotriva unui bărbat de 41 de ani, din Rodna.

Acesta este condamnat la 1 an închisoare pentru comiterea infracțiunilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice și fără permis. Acesta a fost încarcerat în penitenciarul Bistrița.

Persoane căutate la nivel național, găsite de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale.

La data de 17 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat căutări pentru găsirea unui tânăr de 18 ani care a plecat din Centrul de Protecția Copilului Bistrița.

În urma căutărilor, polițiștii l-au depistat câteva ore mai târziu, pe raza localității Unirea. A fost încredințat îngrijitorilor, iar măsura căutării la nivel național a fost revocată.

***

La data de 17 decembrie a.c., bunica unei tinere în vârstă de 14 ani a sesizat faptul că nepoata ei a plecat de la domiciliu, din localitatea Pinticu și nu s-a mai întors.

Ca umare a activităților desfășurate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au depistat minora în jurul orelor 19.15, la locuința unui tânăr din localitatea Hodac, județul Mureș. Aceasta a fost încredințată bunicii, iar măsura căutării la nivel național a fost revocată.