IPJ: Buletin de presă

Acțiuni pentru verificarea sistemelor de securitate

Ladata de 19 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Sisteme de Securitate au efectuat acțiuni în domeniul verificării sistemelor de securitate, la societățile comerciale de pe raza municipiului Bistrița. Totodată, acțiunile polițiștilor au vizat și verificarea modului de desfășurare a transportului de valori monetare.

În urma neregulilor constatate de polițiști au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, prevăzute de H.G. 301/2012 și Legea 333/2003HHGHG, în valoare totală de 10.000 de lei.

Dosar penal pentru refuz sau sustragere de la recoltarea de mostre biologice

La data de 19 decembrie a.c., un tânăr de 23 de ani, din Năsăud, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Bistrița, nu a păstrat o distanță suficientă față de o autoutilitară care circula în fața sa, intrând în coliziune cu aceasta. Autoutilitara era condusă de un bărbat de 52 de ani, din Bistrița. Din fericire, în urma accidentului nu au fost înregistrate victime.

Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de peste 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru șoferul autoturismului. Acesta a refuzat să îi fie recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la recoltarea de mostre biologice.

Oprit de polițiști înainte să producă o tragedie

La data de 19 decembrie a.c., în cadrul activităților preventive desfășurate, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș l-au depistat pe un bărbat de 46 de ani, din Reteag, în timp ce conducea un autoturism, deși consumase alcool.

Bărbatul a fost depistat conducând pe drumul național 17, pe raza localității Reteag, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe de sânge care vor stabili cu exactitate alcoolemia. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

De sezon

La data de 19 decembrie a.c., în intervalul orar 16.00-20.00, polițiștii din Năsăud, împreună cu jandarmi și polițiști locali au asigurat toate măsurile necesare pentru a nu se înregistra evenimente nedorite la Târgul de Crăciun, organizat în oraș.

La eveniment au participat aproximativ 500 de persoane, cetățeni ai orașului Năsăud, elevi ai școlilor năsăudene, meșteșugari locali cu standuri de prezentare cu vânzare, animație pentru copii, precum și artiști locali.