IPJ: Buletin de presă

După câteva ore de căutări, polițiștii din Budacu de Jos au găsit o femei a cărei dispariție a fost sesizată de către membrii familiei

Polițiștii Postului de Poliție Budacu de Jos au demarat de îndată căutările pentru găsirea unei femei dispărute de acasă. După câteva ore de la sesizarea dispariției, aceasta a fost găsită de polițiști, în extravilanul localității Simionești.

Astfel, la data de 23 decembrie a.c., în jurul orei 13.00, Poliția a fost sesizată de către un bărbat despre faptul că mama sa, în vârstă de 61 de ani, a plecat de la domiciliu și nu s-a mai întors. Femeia, a plecat în aceeași dimineață, în jurul orei 08.30, din localitatea Simionești, iar polițiștii au dispus căutarea la nivel național.

Femeia a fost căutată de polițiștii Secției 1 Poliției Rurală Bistrița, iar după câteva ore a fost găsită în extravilanul localității Simionești. Având în vedere condițiile meteo înregistrate ieri, aceasta era dezorientată și prezenta semne de hipotermie. La fața locului a fost solicitat un echipaj pentru investigații medicale de specialitate.

Accident rutier soldat cu dosar penal pentru conducere cu alcoolemie

La data de 23 decembrie a.c., pe drumul județean 172 D, în localitatea Lunca Ilvei, a avut loc un accident rutier, soldat doar cu avarii. Conform primelor date, se pare că șoferul unui autoturism care circula pe direcție Ilva Mare – Lunca Ilvei,  nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum și a intrat în coliziune cu un parapet metalic de pe marginea drumului.

La fața locului, a fost identificat șoferul ca fiind un tânăr de 19 ani, din Lunca Ilvei. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre care vor stabili alcoolemia.

În cauză se efectuează cercetări de către polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.