IPJ: Buletin de presă

Depistat și oprit de polițiștii Secției 4 înainte să producă o tragedie. Conducea un autoturism pe care l-ar fi sustras, deși nu deținea permis și se afla sub influența alcoolului

La data de 5 ianuarie 2020, în jurul orei 23.46, un bărbat de 32 de ani, din Șieu Sfântu a sesizat faptul că i-a fost furat autoturismul care se afla în apropierea unui bar din Şintereag, cu cheile în contact.

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au declanșat verificările, iar în urma activităților desfășurate, autoturismul a fost depistat și oprit în trafic, pe raza localităţii Şieu Sfântu. La volanul acestuia se afla un tânăr de 20 de ani, din Șieu Sfântu.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că tânărul nu deţine permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

A sustras un autoturism, dar a fost identificat la scurt timp de polițiștii de la Investigații Criminale

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 18 ani, din Prundu Bârgăului, pe care îl cercetează pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În fapt, la data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 10.50,  un bărbat de 31 de ani, din Bistrița-Bârgăului a sesizat faptul că, noaptea de 04/05.01.2020, i-a fost sustras autoturismul  care se afla parcat în curtea unui imobil din Unirea.

În urma verificărilor efectuate, la scurt timp, polițiștii au localizat autoturismul, pe raza localității Jelna, unde a fost accidentat și abandonat. Totodată, în urma cercetărilor efectuate, au identificat și depistat un tânăr de 18 ani, din Prundu Bârgăului, bănuit de comiterea faptei și care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În prezent acesta se află în Centru de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunerea de luarea a unei măsuri preventive. Cercetările continuă de către polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale.

Identificat, depistat și reținut pentru 24 de ore de polițiștii Biroului de Investigații Criminale. Un maramureșean este bănuit de comiterea unei tâlhării

La data de 3 ianuarie a.c., în urma cercetărilor efectuate cu operativitate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat și reținut pentru 24 de ore pe un bărbat de 31 de ani, din Baia Mare, pe care îl cercetează pentru tâlhărie calificată.

Fapta a fost comisă în noaptea de 2/3 ianuarie a.c., acesta fiind bănuit că ar fi amenințat-o cu un cuțit pe angajata a unei săli de jocuri, din Bistrița și i-ar fi sustras astfel suma de 5500 de lei. Femeia nu a fost rănită.

Ulterior, în continuarea cercetărilor, la data de 4 ianuarie a.c., la locuința bărbatului au fost efectuate percheziții, ocazie cu care au fost descoperite mai multe obiecte cu valoare probatorie, inclusiv cuțitul care ar fi fost folosit la comiterea faptei și o sumă de bani.

A fost prezentat Judecătoriei Bistrița, iar judecătorul de drepturi și libertăți a dispus față de acesta măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 zile. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Căutări desfășurate de polițiștii din Beclean și cei de la Investigații Criminale  pentru găsirea unei minore de 12 ani

La data de 4 ianuarie a.c., ca urmare a sesizării formulate de mama unei minore de 12 ani, din Arcalia, polițiștii au declanșat de îndată căutări pentru găsirea acesteia.

Tânăra ar fi plecat la data de 2 ianuarie a.c., de la domiciliul surorii ei, din localitatea Crainimăt și nu a mai ajuns acasă. A fost dispusă măsura căutării la nivel național, iar în urma activităților desfășurate, a fost găsită de polițiștii din Beclean și cei de la Investigații Criminale, în aceeași zi, la locuința unui verișor din Șieu Măgheruș.

Întrucât a refuzat să se întoarcă la familie, a fost internată în Centrul pentru Protecția Copilului Bistrița, unde va fi consiliată de către specialiști.

Ordine de protecție, emise de polițiști, pentru protejarea unor victime ale violenței în familie

La data de 5 ianuarie a.c., polițiștii din Bistrița au emis un ordin de protecție provizoriu ca urmare a celor constatate cu ocazia intervenției la un caz de violență în familie.

Astfel, în jurul orei 01.25, un bărbat de 41 ani, din Bistrița și-ar fi agresat soția, o femeie în vârstă de 39 de ani și pe fiica lor, o tânără de 18 ani. Totodată, bărbatul le-a amenințat cu moartea și ar fi distrus o ușă a locuinței.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie, distrugere și amenințare.

***

La data de 4 ianuarie a.c., în jurul orei 19.20, o femeie de 51 ani, din Salva a sesizat  faptul că a fost agresată de către soțul său, un bărbat de 50 ani, în timp ce se afla la domiciliul comun.

Ca urmare a celor constatate la fața locului, polițiștii au emis ordin de protecție și au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

***

La data de 5 ianuarie a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie a fost agresată și amenințată de concubinul ei, în timp ce se afla la locuința ei, din localitatea Fiad.

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au emis un ordin de protecție provizoriu și continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.