IPJ: Buletin de presă

Respectați regimul legal de viteză! Este principala cauză generatoare de accidente rutiere!

Având în vedere faptul că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum se află în topul celor mai frecvente cauze generatoare de accidente rutiere în județul nostru, polițiștii rutieri desfășoară în mod constant acțiuni la care folosesc și aparate radar.

Ieri, 9 ianuarie a.c., pentru preîntâmpinarea producerii unor evenimente grave, având în vedere și condițiile meteo, poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat cu aparate radar pe DN 17 și DN 15 A, unde au depistat 16 conducători auto care au depăşit cu mai mult de 50 de km/h viteza legală.

Astfel, au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 16.000 de lei conducătorilor auto care au încălcat normele rutiere în vigoare. De asemenea, poliţiştii Serviciului Rutier au reţinut 16 permise  de conducere, toate pentru depăşirea vitezei regulamentare cu mai mult de 50 de km/h.

Prin aceste acțiuni, polițiștii bistrițeni urmăresc conștientizarea conducătorilor auto cu privire la urmările deosebit de grave la care se expun atunci când nu respectă prevederile legale privind regimul legal de viteză.

Poliţia bistrițeană vă reaminteşte că VITEZA cauzează şi agravează accidentele de circulaţie. Le cauzează pentru că reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului şi le agravează întrucât şocul este mai puternic, iar consecinţele dramatice.

ATENȚIE, BICICLIȘTI! este interzisă circulația pe drumurile publice cu bicicleta atunci când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheață sau polei!

În calitate de biciclist nu ai voie:

  • Să circuli sub influența băuturilor alcoolice;
  • Să circuli pe drumuri acoperite cu polei, gheață sau zăpadă;
  •  Să traversezi drumul public pe trecere de pieton pe bicicletă;
  •  Să te ții de un vehicul aflat în mers;
  • Să circuli fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent reflectorizante;
  •  Să circuli fără a avea cască de protecție;
  • Copiilor le este  interzis să circule pe drumurile publice cu bicicleta  dacă nu au împlinit vârsta de 14 ani!

La data de 9 ianuarie a.c., pe raza comunei Telciu, un bărbat în vârstă de 63 de ani, din localitate, care se deplasa cu bicicleta pe direcția de mers spre Telcișor, s-a dezechilibrat și a căzut, accidentându-se. A fost transportat la spital în vederea continuării investigaţiilor medicale.

Polițiștii rutieri din Năsăud l-au testat la fața locului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l în aerul expirat și au întocmit dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă.

Reținut pentru 24 de ore de către polițiștii Biroului de Ordine Publică, ca urmare a încălcării ordinului de protecție

La data de 9 ianuarie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 22 de ani, din Măgurele pentru încălcarea ordinului de protecție. Acesta a fost depistat de polițiști în apropierea imobilului în care locuiește fosta concubină, pe care anterior a amenințat-o cu acte de violență.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de încălcarea unui ordin de protecţie de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie și amenințare și efectuează în continuare cercetări, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat magistraților, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Accident rutier soldat cu dosar penal pentru conducere cu alcoolemie

La data de 9 ianuarie a.c., un bărbat de 43 de ani, din Caila, în timp ce conducea un autoturism și efectuând manevra de mers înapoi, la ieșirea de podul din apropierea unui imobil, nu s-ar fi asigurat corespunzător și a intrat în coliziune cu autoturism înmatriculat în Suceava, care  circula regulamentar. În urma impactului, autoturismul de Suceava, condus de un bărbat de 50 de ani, din Dărmănești, a părăsit partea carosabilă și fost proiectat în șanțul de pe partea dreaptă a sensului său de deplasare. Nicio persoană nu a fost rănită.

La fața locului, cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului din Caila și negativ în cazul suceveanului.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și continuă cercetările în acest caz.

Polițiștii au identificat cu operativitate trei bărbați bănuiți că l-ar fi agresat pe un altul

La data de 9 ianuarie a.c., ca urmare a cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au identificat trei bărbați cu vârste cuprinse între 38-64 de ani, toți din Rebrișoara – sat Gersa.

Cei trei sunt bănuiți că, în aceeași zi, ar fi pătruns în cabana unui bărbat de 60 de ani, din localitate, pe care l-ar fi lovit. Totodată, polițiștii au recuperat și restituit păgubitului bunuri reclamate ca fiind sustrase din cabană, respectiv un flex în valoare de 300 lei și circa 100 de m de furtun pentru serpentină.

Bărbatul agresat a fost transportat la spitalul din Năsăud pentru acordarea de îngrijiri medicale. Polițiștii Secției 6 continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul în cadrul unui dosar penal de lovire sau alte violențe și furt.