IPJ: Buletin informativ

Prejudiciul unui furt, recuperat de polițiști. Persoanele bănuite de comiterea faptei, reținute de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului

La data de 14 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 45 de ani și a unei femei de 36 de ani, ambii din Crainimăt și bănuiți de comiterea unui furt.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, la data de 5 martie a.c., cei doi ar fi sustras un frigider pentru băuturi răcoritoare, proprietatea unui magazin din localitatea Prundu Bârgăului. Prejudiciul, estimat la aproximativ 2.000 de lei, a fost recuperat.

Cei doi se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală  Prundu Bârgăului.

Mureșean depistat sub influența alcoolului, de polițiștii Secției 3

În după-masa de ieri, 14 martie, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Bănuit de comiterea faptei este un bărbat, de 53 de ani, din Sărmășel, județul Mureș, depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 151, în localitatea Zoreni.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,45 mg/l alcool în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.

Condamnat la închisoare, dus în penitenciar de polițiștii de la Urmăriri

La data de 14 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Compartimentul Urmăriri, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis, la aceeași dată, de Judecătoria Năsăud.

Mandatul a fost emis pe numele unui bărbat, de 49 de ani, din Cepari, condamnat la pedeapsa de 1 an și 7 de luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice. Acesta a fost escortat de polițiști în penitenciar.

Biciclist sub influența băuturilor alcoolice, implicat într-un accident rutier

La data de 14 martie a.c., polițiștii rutieri din Năsăud au intervenit la un accident rutier, soldat cu rănirea unui biciclist care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

La fața locului, polițiștii au constatat faptul că biciclistul, în vârstă de 50 de ani, din Rebra, în timp ce se deplasa pe Drumul Județean 172B, prin localitatea Rebra, pe fondul consumului de alcool s-a dezechilibrat și a căzut, suferind leziuni.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Năsăud, pentru vătămare corporală din culpă.

       ATENȚIE BICICLIȘTI! Pentru a vă putea bucura de o plimbare cu bicicleta în siguranță și pentru a nu fi implicați în evenimente rutiere, polițiștii vă recomandă:

  • înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic că nu se apropie niciun autovehicul!
  • circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană!
  • nu circulaţi cu bicicleta, dacă ați consumat băuturi alcoolice!
  • atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers!
  • nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!
  • înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!
  • la schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!
  • traversarea drumurilor publice pe trecerile pentru pietoni în timpul deplasării pe bicicletă este interzisă.

Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător cu dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare.

În condiţii de vizibilitate slabă, este obligatoriu să purtați vestă fluorescent reflectorizantă, iar bicicleta să fie prevăzută în faţă cu lumina albă, iar în spate cu lumină roşie;

IMPORTANT! Ca să puteți conduce o bicicletă pe drumurile publice trebuie să aveți vârsta minimă de 14 ani, să cunoaşteți regulile de circulaţie și să fiți echipați regulamentar!

Nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor se sancționează cu 6-8 puncte amendă.

Controale pe linie silvică, pe Drumul Național 17D

La data de 14 martie a.c., în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier, polițiștii din Sângeorz-Băi au depistat, pe Drumul Național 17D, două autoutilitare care transportau material lemnos. În urma verificărilor, s-a constatat că, în ambele cazuri, transporturile au fost efectuate fără documente legale.

Cei doi conducători auto, un tânăr de 21 de ani, din Rebrișoara și un bărbat de 57 ani, din Sângeorz-Băi, au fost sancționați cu avertisment, iar materialul lemnos transportat (aproximativ 3mc) a fost ridicat și predat în custodia ocolului silvic.