IPJ: Buletin informativ

Reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru evadare, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere

La data de 23 noiembrie a.c., în urma investigațiilor efectuate cu sprijinul polițiștilor criminaliști, precum și a probatoriului administrat, polițiștii Biroului de Supravegheri Judiciare au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr, de 24 de ani, din Ciosa, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni.

În fapt, la data de 29 octombrie a.c., o femeie din Susenii Bârgăului a sesizat faptul că, în aceeași dimineață, conducătorul unui autoturism a pierdut controlul acestuia și a intrat în coliziune cu gardul care-i împrejmuiește imobilul, distrugând mai mulți stâlpi din beton, după care a plecat de la fața locului.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale cu sprijinul polițiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic au identificat, iar ulterior depistat bărbatul bănuit de producerea accidentului. Polițiștii au constatat faptul că acesta ar fi părăsit locuința, deși  se afla sub efectul măsurii preventive a arestului la domiciliu. Totodată,  ar fi condus un autoturism radiat din circulație, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în localitatea Susenii Bârgăului ar fi produs accidentul rutier soldat cu distrugerea gardului.

În cadrul dosarului penal întocmit cu privire la infracțiunile de evadare, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a tânărului de 24 de ani, din Ciosa. Acesta este încarcerat în Centru de Reținere și Arestare Preventivă, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Biroul Supravegheri Judiciare, în vederea clarificării cauzei sub toate aspectele ei.

Bănuit de comiterea unor furturi, identificat, depistat și reținut de polițiști

La data de 23 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Bistrița au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, a unui bărbat, de 26 de ani, din Bistrița.

În fapt, la începutul lunii septembrie 2022, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat ar fi sustras din interiorul unui magazin de pe raza municipiului, mai multe produse alimentare, iar în momentul în care a fost surprins de vânzătoare, ar fi reușit să părăsească magazinul.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au identificat și depistat un tânăr de 26 de ani, din Bistrița, bănuit de comiterea faptei.

De asemenea, în urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit faptul că, la finalul lunii iunie 2020,  aceeași persoană ar fi sustras un portofel cu suma de 900 de lei și 20 de euro, cât și documente personale, din interiorul unui autoturism parcat pe raza orașului Bistrița.

Față de persoana bănuită de comiterea faptelor, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de luare a unei măsurii preventive.

Cercetările continuă de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bistriţa, pentru documentarea întregii activităţii infracţionale.

Minoră dispărută de acasă, depistată la scurt timp de polițiști

La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 18:40, o femeie din Cușma a sesizat polițiștii cu privire la faptul că fiica acesteia, o minoră de 13 ani, a plecat voluntar de la domiciliu, fără a se mai întoarce.

În urma activităților de căutare desfășurate, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au reușit depistarea minorei pe raza localității Pietriș, ulterior fiind preluată de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului și încredințată  familiei, aceasta nefiind victima vreunei infracțiuni.

Dosar penal pentru mai multe infracțiuni la regimul armelor și munițiilor

La data de 23 noiembrie a.c., după ora 23.00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit, pentru control în trafic, un autoturism ce se deplasa pe Drumul Județean 151, prin Sângeorzu Nou.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat, de 31 de ani, din Bistrița. În autoturism au mai fost identificați încă 3 bărbați cu vârste cuprinse între 33 și 43 de ani, din Strâmba și Mijlocenii Bârgăului. În urma controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit două exemplare de vânat, din specia căprior, precum și o armă letală cu destinația tir sportiv.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că șoferul și unul dintre pasageri sunt autorizați să dețină arme și muniții letale, însă arma găsită în autoturism provine din circuitul ilegal.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, urmând documentarea faptelor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă fără drept și transportul vânatului braconat.

Minor oprit de polițiști, depistat în timp ce conducea un ATV, deși nu deține permis

La data de 23 noiembrie a.c., pe raza comunei Rebrișoara, a fost depistat în trafic, un ATV care avea aplicate numere provizorii și care era condus de un tânăr de 17 ani, din localitate.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis pentru nicio categorie de autovehicule, iar numere aplicate sunt expirate din iulie 2022.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul comiterii  infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.