IPJ: ”Comunitate în siguranță!”

,,COMUNITATE  ÎN  SIGURANȚĂ!”

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au demarat campania de prevenire a infracțiunilor stradale și a furturilor de și din autoturisme ”Comunitate în Siguranță”.

Începând cu luna mai, până la finalul anului, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud desfășoară în municipiul Bistrița și localitățile limitrofe, precum și pe Valea Bârgăului și Lechința, campania ”Comunitate în siguranță”. Principalele teme preventive vizate de polițiști sunt infracțiunile de furt comise în spațiul public, dar și de și din auto și furturile din locuințe.

Campania a debutat vineri, 29 mai 2020, printr-o amplă acțiune stradală desfășurată în municipiul Bistrița în zona Decebal și în vecinătatea principalelor centre comerciale din oraș. Polițiștii de prevenire a criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bistrița și elevi ai școlilor de poliție aflați în stagiul de practică au distribuit materiale informativ-preventive și au purtat discuții prin care au atras atenția cetățenilor asupra comportamentelor preventive eficiente, care să îi țină departe de infractori. Sloganul zilei a fost unul cu mesaj invers: ”Hoții au nevoie de ajutorul tău!”- legat de subiectul prevenirea furturilor din auto. Furturile din genți, poșete, buzunare au fost un alt subiect vizat de polițiști. Activitățile s-au derulat pe parcursul întregii zile cu respectarea măsurilor de distanțare socială în relaționarea cu cetățenii.

Campania va continua cu activități de același fel în zonele rurale din județ, dar va fi orientată spre activități de mediatizare în mediul on-line a principalelor recomandări pe temele vizate.