IPJ: Concurs Stop bullying

Concursul organizat în contextul zilei internaționale pentru nonviolență în școală s-a încheiat! Felicitări tuturor!

Ziua internațională pentru nonviolență în școală a fost marcată, anual acesta pe data de 30 ianuarie, print-o serie de activități destinate reducerii violenței în școli, prin acțiuni de conștientizare a fenomenului în rândul elevilor.

Polițiștii Biroul Siguranță Școlară Bistrița-Năsăud desfășoară, constant, acțiuni pentru asigurarea protecției și crearea unui climat de siguranță în instituțiile de învățământ, cât și în proximitatea acestora. Polițiștii de la această structură acționează, într-un efort comun cu celelalte instituții de profil, în scopul creării unui mediu sigur atât în unitățile de învățământ preuniversitare, cât și universitare.

Astfel, în contextul Zilei internaționale pentru nonviolență în școală, polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară au lansat, în 4 școli din Bistrița, Năsăud, Beclean și Teaca, un concurs cu tema: STOP Bullying în școli!

Concursul s-a adresat elevilor din clasele gimnaziale care au elaborat, sub îndrumarea diriginților, afișe și clipuri video care să transmită mesaje de descurajare a violenței psihologice (Bulling).

Activitatea a făcut parte dintr-un proiect național, implementat de polițiștii Biroului Siguranță Școlară și la nivel județean, destinat reducerii violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar.

Câștigătorii concursului sunt elevii clasei a VIII-a B din cadrul Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Năsăud, pe care îi felicităm și le dorim mult succes la etapa națională a concursului unde vor prezenta atât clipul video realizat cât și afișul care îndeamnă la STOP Bullying în școli!

Vă invităm să vizionați videoclipul câștigător aici: https://www.youtube.com/watch?v=HFaTqc-36ss