IPJ: Dosar penal

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Accident rutier și dosar penal pentru mai multe infracțiuni la regimul rutier

În seara de 28 august a.c., în urma intervenției la un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au întocmit dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări pentru comiterea mai multor infracțiuni la regimul rutier.

Astfel, a fost sesizat prin 112 faptul că pe raza localității Ciceu-Giurgești, în apropierea unui imobil, un autovehicul a rămas suspendat. La fața locului, polițiștii au găsit un autovehicul avariat, fără plăcuțe de înmatriculare, conducătorul auto nefiind depistat în zonă.

În urma primelor verificări efectuate a reieșit faptul că, un bărbat de 40 de ani, din Ciceu Giurgești, în timp ce conducea autovehiculul respectiv pe raza localității de domiciliu, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și ar fi intrat în coliziune cu un cap de pod, aflat în stânga direcției sale de mers. Totodată, acesta are permisul suspendat, iar autoturismul în cauză nu este înmatriculat. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice care să stabilească cu exactitate alcoolemia.

Polițiștii au întocmit dosar penal, iar cercetările în acest caz vor fi continuate pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, conducerea unui vehicul cu permisul de conducere suspendat și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.