IPJ: Efort comun la C. Giurgești

EFORT COMUN PENTRU SĂNĂTATEA ȘI SIGURANȚA CETĂȚENILOR DIN CICEU-GIURGEŞTI

Începând de astăzi, 27 februarie a.c., ora 06.00, a fost instituită măsura carantinei pentru comuna Ciceu-Giurgeşti.

Astfel, este interzisă intrarea sau ieșirea din acestă comună prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice, iar persoanelor le este interzisă circulația și staționarea în spații publice, cu excepția unor motive bine justificate și pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Forțe de ordine din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud şi Jandarmeriei Bistrița-Năsăud vor fi mobilizate în misiuni de verificare a măsurilor de protecție dispuse. Polițiștii și jandarmii vor acționa, în sistem integrat, atât în filtre amplasate la intrarea în/ieșirea din zona carantinată, cât și prin verificări și controale în interiorul acesteia, pentru a ne asigura că cetăţenii respectă toate măsurile de protecție sanitară.

Așadar, în perioada următoare, în intervalul orar 06.00 – 22.00, în interiorul zonei carantinate, se poate circula doar în anumite situații, printre care amintim deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri de strictă necesitate, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau nu se poate realiza de la distanță, deplasarea în scopul donării de sânge, pentru realizarea de activităţi agricole, sau pentru alte motive justificate cum ar fi îngrijirea copiilor, a vârstnicilor, a persoanelor bolnave ori în caz de deces al unui membru de familie.

O precizare importantă este cea legată de circulația persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, care se pot deplasa pentru asigurarea unor bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și celor necesare activității profesionale în intervalul orar 10.00 – 14.00, pentru persoanele cu vârsta de sub 65 de ani, în intervalele orare 06.00 – 10.00, respectiv 14.00 – 20.00.

În intervalul orar 22.00 – 06.00 este permisă circulația persoanelor numai în interes profesional, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau realizată de la distanță, respectiv pentru îngrijirea sau însoţirea copiilor, îngrijirea unei rude, asistarea persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.

Scopul desfășurării acestor acțiuni este de a preveni și de a limita răspândirea infecției cu Sars-Cov-2  și ne dorim ca la sfârșitul celor două săptămâni acesta să fie îndeplinit.