IPJ: Evaziune fiscală

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice Bistrița-Năsăud au dispus reținerea a două persoane din județul Iași, bănuite de comiterea unor infracțiuni de natură economică.

Reținerile au fost dispuse ieri,  18 iunie a.c., într-un dosar penal de evaziune fiscală, aflat în instrumentarea polițiștilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada noiembrie 2016 – februarie 2017, un bărbat și o femeie, ambii în vârstă de 23 de ani, din județul Iași, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale care ar fi activat în domeniul construcțiilor, ar fi emis facturi fiscale despre care există suspiciuni rezonabile că sunt fictive, cu scopul înregistrării acestora în evidența contabilă a unei alte societăți comerciale cu sediul în Bistrița. Astfel, a fost prejudiciat bugetul de stat prin sustragerea de la plata obligațiilor fiscale, cu aproximativ 260.000 de lei.

La data de 18 iunie a.c., cei doi tineri, cercetați pentru complicitate la evaziune fiscală,  au fost reținuți, iar astăzi, 19 iunie a.c., față de tânărul de 23 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 30 de zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele.