IPJ: Caz de furt soluționat

INSPECTORTATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

MOTOCICLETE SUSTRASE, RECUPERATE DE POLIȚIȘTI ÎN URMA UNEI PERCHEZIȚII DOMICILIARE

Furt soluționat de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița: doi tineri bănuiți de furtul a două motociclete au fost identificați și reținuți pentru 24 de ore, iar prejudiciul a fost recuperat.

În această dimineață, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului pentru Acțiune Speciale și Criminalistic au efectuat o percheziție domiciliară în localitatea Ghinda, într-un dosar penal aflat în lucru, în care efectuează cercetări pentru furt calificat, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducere fără permis.

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate două motociclete în valoare de 2500 de euro, despre care polițiștii aveau indicii că ar fi fost sustrase din incinta unui imobil nelocuit, situat în localitatea Jelna, la data de 22 septembrie a.c. Totodată, doi tineri de 18 și 20 de ani, din Ghinda, bănuiți de comiterea faptei, au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Bistrița pentru audieri, iar ulterior, față de aceștia au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

Din investigațiile efectuate până în prezent a mai reieșit faptul că, în data de 10 octombrie a.c., cei doi tineri, care nu dețin permise de conducere, ar fi condus motocicletele pe raza localității Ghinda, deși acestea nu sunt înmatriculate.

În prezent, aceștia se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud și vor fi prezentați magistraților din cadrul Judecătoriei Bistrița, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale a celor doi și clarificării cauzei sub toate aspecte ei.